menu

Családireceptkönyv.hu

pudingos almás szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



20 dkg disznózsír
50 dkg liszt
csipet só
20 dkg cukor
1 tojás
2 evőkanál tejföl
1 tasak sütőpor
A töltelékhez:

4 evőkanál gríz
6 nagyobb alma
1,2 l tej
3 tasak vaníliás pudingpor
9 evőkanál cukor

Elkészítés:


A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el. Mikor készen van, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük. A tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk és papírral bélelt tepsibe tesszük. (Nyújtás közben vigyázzunk, mert a tészta könnyen szakad.) A grízzel megszórjuk a tésztát, majd a meghámozott almákat felszeleteljük és ráhalmozzuk. A pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük és a szokásos módon megfőzzük, még melegen az almás rétegre kanalazzuk. A tészta másik felét is kinyújtjuk és hosszú darabokra vágjuk, majd rácsosan a pudingos réteg tetejére tesszük. 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, porcukrot szórunk rá és szeletelhetjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Almás lepény
Almás lepény

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, egy csipet sót, és annyi tejfölt (nem biztos, hogy kell), hogy jól gyúrható tésztánk legyen. Két cipót for...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Mogyoróvajas keksz
Mogyoróvajas keksz

A hozzávalókat fakanállal vagy robotgéppel összedolgozzuk. (A sorrend most lényegtelen, mindent egyszerre a tálba teszünk, és indulhat a keverés.) Sütőpapírral bélelt te...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Gundel Palacsinta
Gundel Palacsinta

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból palacsintát sütünk. A tejszínt felforraljuk egy darab vaníliával. A diót, cukrot és citromhéjat egy tálban összekeverjük, majd leöntjük a tejszí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Vaníliás – fahéjas rúd
Vaníliás – fahéjas rúd

Elkészítés : a langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az összemorzsolt élesztőt. Ha kész, a tészta hozzávalóival kidagasztjuk, és meleg helyen 45 – 50 percig kelesztjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk