20 dkg disznózsír
50 dkg liszt
csipet só
20 dkg cukor
1 tojás
2 evőkanál tejföl
1 tasak sütőpor
A töltelékhez:
4 evőkanál gríz
6 nagyobb alma
1,2 l tej
3 tasak vaníliás pudingpor
9 evőkanál cukor
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el. Mikor készen van, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük. A tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk és papírral bélelt tepsibe tesszük. (Nyújtás közben vigyázzunk, mert a tészta könnyen szakad.) A grízzel megszórjuk a tésztát, majd a meghámozott almákat felszeleteljük és ráhalmozzuk. A pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük és a szokásos módon megfőzzük, még melegen az almás rétegre kanalazzuk. A tészta másik felét is kinyújtjuk és hosszú darabokra vágjuk, majd rácsosan a pudingos réteg tetejére tesszük. 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, porcukrot szórunk rá és szeletelhetjük.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukrokkal, hozzáöntjük az olajat, a tejet, majd belekeverjük a sütőporos lisztet és a habbá vert fehérjéket. Ketté osztjuk a tésztát és az egyikbe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos, sütőporos lisztet. Egy 24*22 cm-es sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd 180 fokon megsütjük. Amíg sül, elkészí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát. (ízlés szerint több cukrot is adha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűőször is kapcsoljuk be a sütőt 170 fokra állítva, hogy forró legyen, ha elérkezik az idő. Válasszuk szét a tojásokat! Kezdjük el verni a tojásfehérjét; amikor már félkész, fokozato...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű