Az alsó réteghez:
3 alma
20 dkg vaníliás keksz
1 teáskanálnyi őrölt fahéj
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé
A középső réteghez:
1 tasak vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
A tetejére:
2 dl habtejszín
5 dkg jó minőségű csokoládé
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, majd egy kis edénybe tesszük és a cukorral pár percig melegítjük. Mikor karamelizálódik levesszük a tűzről, hozzákeverjük a fahéjat és összedolgozzuk a keksszel. A felét sütőformába simítjuk, a maradékot félretesszük. A pudingot és a cukrot összekeverjük, felöntjük a tejjel és megfőzzük, kihűtjük és ráöntjük a kekszes almás rétegre. Erre kerül a maradék alma, majd a felvert tejszínhabbal bevonjuk, megszórjuk a reszelt csokoládéval és lehűtjük. Annyira nem lesz kemény, hogy szeletelhető legyen, de kanállal poharakba/kelyhekbe tehetjük.
A tésztához a hozzávalókat összegyúrom, majd fóliába csomagolva hűtőbe teszem pihenni kb. 20 percre. Amíg a tésztát pihentetem összerakom a tölteléket. A túrót áttöröm egy szitán...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst hideg,a mazsolát pedig meleg vízzel leöblítjük,lecsepegtetjük.A tejet 3 dkg vajjal,6 dkg cukorral,és citromhéjcsíkokkal felforraljuk.A rizst beletesszük,lassú tűzön,félreb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHelyezd el egy tálban a sajtokat és tedd az ölükbe a feldarabolt mozzarella sajtot és almát. Locsold meg a mézből, pár csepp citromból és csipet fahéjből készített öntettel.
Elkészítési idő: 5 Nehézség: KönnyűA tésztát a hozzávalókból kevés tejjel összeállítjuk, négy részre osztjuk, és a lapokat megsütjük (nem kell hogy színe legyen, mert akkor kemény lesz a tészta). A krémhez a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű