-22 dkg liszt(Glutenix Alfa-Mix-et használtam)
-15 dkg porcukor
-10 dkg keserű kakaópor
-12,5 dkg margarin(olvasztva)
-1 tk. szódabikarbóna
-fél tk. sütőpor
-1 tk vanília kivonat
-1 tojás
-tej(amennyit felvesz)
A tej kivételével mindent összegyúrunk, majd apránként annyi tejet öntünk hozzá, hogy jól gyúrható, nem széteső tésztát kapjunk. Enyhén lisztezett nyújtódeszkán 7-8 mm vastagságúra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőbe 15 percig sütjük(én egyik oldalát 7 percig sütöttem, majd megfordítottam a tepsit és még 8 percig sültek).
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük habosra a Rámát a barna cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, majd...
Elkészítési idő:Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk a vajjal. A tojásokat összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a...
Elkészítési idő: 30 perc7 dl tejbe vanliás pudingot főzünk,a többit cukorral vaníliáscukorral a tejet meglangyosítom.A kiflit felkarikázzuk belemártjuk a tejbe.1 jénaiba soronként rakjuk a kiflit megszórj...
Elkészítési idő: 30 perc