40 dkg.liszt,25 dkg.Rama margarin,2 dcl.tejfol,csipet so.
Toltelek : barmilyen kemeny lekvar vagy dio .
A hozzavalokat ossze gyurjuk,egy eszakat hutobe pihentetjuk. Masnap kinyujtjuk teglalap formara.Teszunk egy vekony csik lekvart ,hosszan a kinyujtott formara es rahajtjuk a tesztat hogy eltakarja ,igy lesz egy vekony csikunk azt levagjuk es kisebb darabokra vagjuk, rudacskakra.Ezt addig ismeteljuk amig el fogy a teszta.Tepsibe tesszuk es megsutjuk.Ha meghult porcukorba forgatjuk.
A tepsibe sutopapirt teszunk es ugy helyezzuk el a rudacskakat hogy ne erjenek egymashoz .
Sokaig poronyon marad.:)
1. Az élesztőt elkeverem 1 evőkanál tejfölben. A lisztben a cukrot és a sót elkeverem, beleteszem a zsírt, az élesztővel elkevert tejfölt és + még annyi tejfölt, hogy egy jól nyúj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBekapcsoljuk a sütőt 180 fokra. Habosra keverjük a tojásokat a cukorral legalább 10 percen keresztül, majd beleöntjük a vizet és az olajat. A sütőporral elkevert lisztet kézi habve...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesegy evökanál zselatint leöntöd 6 evökanál vizzel megvárod mig megdagad majd alágyujtod a gázt beleteszel 5dkg vajat és két evökanál mézet felmelegited de nem fözöd leveszed és kihü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű