40 dkg.liszt,25 dkg.Rama margarin,2 dcl.tejfol,csipet so.
Toltelek : barmilyen kemeny lekvar vagy dio .
A hozzavalokat ossze gyurjuk,egy eszakat hutobe pihentetjuk. Masnap kinyujtjuk teglalap formara.Teszunk egy vekony csik lekvart ,hosszan a kinyujtott formara es rahajtjuk a tesztat hogy eltakarja ,igy lesz egy vekony csikunk azt levagjuk es kisebb darabokra vagjuk, rudacskakra.Ezt addig ismeteljuk amig el fogy a teszta.Tepsibe tesszuk es megsutjuk.Ha meghult porcukorba forgatjuk.
A tepsibe sutopapirt teszunk es ugy helyezzuk el a rudacskakat hogy ne erjenek egymashoz .
Sokaig poronyon marad.:)
◾️A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját az édesítővel és a vanillin cukorral kikeverjük. ◾️A túrót villával összetörjük és keményítővel valamint a tejföllel együtt a sárgájáh...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sárga tésztához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a meleg vizet és az olajat apránként hozzáadjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd kikeverjük a tojással is, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport, szódabikarbónát, sót, tejet, tejfölt, és simára keverjük. 2. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzokásos módon kelt tésztát készítettem. Lisztezett munkafelületen 1 cm vastagra nyújtottam, és pogácsaszaggatóval kiszaggattam. Magam mellé készítettem egy tepsit (lehetett volna...
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: Könnyű