40 dkg.liszt,25 dkg.Rama margarin,2 dcl.tejfol,csipet so.
Toltelek : barmilyen kemeny lekvar vagy dio .
A hozzavalokat ossze gyurjuk,egy eszakat hutobe pihentetjuk. Masnap kinyujtjuk teglalap formara.Teszunk egy vekony csik lekvart ,hosszan a kinyujtott formara es rahajtjuk a tesztat hogy eltakarja ,igy lesz egy vekony csikunk azt levagjuk es kisebb darabokra vagjuk, rudacskakra.Ezt addig ismeteljuk amig el fogy a teszta.Tepsibe tesszuk es megsutjuk.Ha meghult porcukorba forgatjuk.
A tepsibe sutopapirt teszunk es ugy helyezzuk el a rudacskakat hogy ne erjenek egymashoz .
Sokaig poronyon marad.:)
előző éjszaka összeállítom pihentetem a hűtőben és másnap elfelezem téglalap alakúra nyújtom egy egész tojás és 1 tojássárgájával a tészta szélét három oldalán lekenem rásimítom a...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházukat, kockákra vágjuk, hozzáadjuk a fahéjat, a csillagánizst, 5 dl vizet, a citromlét és megpároljuk. Ha puha, leturmixoljuk. Az aszalt sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. 2.A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Közepes