20 dkg hántolt köles
22 dkg finomítatlan nádcukor
5 dkg puha vaj
5 dkg kókuszreszelék
6 tojás
8 dl tej
1 vaníliarúd
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
50 dkg málna (lehet fagyasztott is)
1,5 dl kókusztejszín
a tálaláshoz:
porcukor
A mártáshoz a málnát 7 dkg cukorral lábasba tesszük, és addig főzzük, amíg a málna meg nem puhul. Ekkor kiveszünk belőle néhány, még egészben maradt gyümölcsszemet, és félretesszük. A maradék málnát másik lábasra tett szűrőkanálba öntjük, átpasszírozzuk, hogy ne maradjanak benne magok. Beleöntjük a kókusztejszínt, és addig főzzük, amíg a mártás kissé be nem sűrűsödik. Hozzáadjuk a félretett málnát, és teljesen kihűtjük.
A kölest alaposan átmossuk, lábasba téve felöntjük a tejjel, lefedve felforraljuk, majd fedő nélkül, kis lángon, többször megkeverve kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Elzárjuk alatta a lángot, és negyedórát fedő alatt hagyjuk duzzadni. Ezután langyosra hűtjük.
Közben a tojássárgáját a többi cukorral és a vajjal kihabosítjuk, majd hozzádolgozzuk a vaníliarúd kikapart magjait, a citromhéjat, a kókuszreszeléket, a sót és a kölest. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a kölesmasszához forgatjuk. Az egészet a vajjal kikent sütőtálba simítjuk, és 170 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Miután langyosra hűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral, és a mártással együtt tálaljuk.
A lisztet, vaníliás cukrot, kakaót és cukrot elkeverjük, majd a szobahőmérsékletű vajjal, tejjel és tojás sárgájával összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: Könnyű2 dl tejben elkevertem a zselatint, majd felfőztem. Félretettem hűlni, addig amíg a túrós részt elkészítettem. A porcukrot a vajjal habosra kevertem, majd hozzáadtam az összetört...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához a tejfölt, a zsírt, a 4 tojást a cukorral és a sóval összekeverem, belemorzsolom az élesztőt, és összegyúrom a liszttel. Könnyen gyúrható, nyújtható tésztát készítek, 6...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót. A szoba hőmérsékletű margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd belekanalazzuk a tejfölt. Alaposan összedolgozzuk. Egy zacs...
Elkészítési idő: 90perc Nehézség: Könnyű