Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csokis-diós brownie (liszt nélkül)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 cs vaníliás cukor vagy vanília
12 dkg Rama
10 dkg cukor
15 dkg darált dió
4 tojás
20 dkg étcsoki

Elkészítés:


A Ramát a cukorral és a vaníliával keverd habosra, add hozzá egyesével a három tojás sárgáját és egy egész tojást, a gőz fölött megolvasztott étcsokit és a darált diót. A három tojás fehérjét verd kemény habbá és ezt is forgasd óvatosan a tésztához (ha levegősebbre szeretnéd, mehet hozzá egy kis szódabikarbóna, bár szerintem töményen az igazi. Sütőpapírral kibélelt, vagy Ramával kikent, lisztezett tepsiben, 180 fokon kb. 25-30 percig süsd. Ha akarsz, miután kihűlt, rakhatsz rá csokimázat, kakaóporból, porcukorból, egy kis Ramából összeolvasztva (nem baj, ha egy picit kesernyésebb, mert a süti maga nagyon édes).

Trükkök, tippek, praktikák:


És a tepsi aljára szórtam pirított mandulát és diót, arra öntöttem a masszát..

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Búvár-túrós
Búvár-túrós

A tészta hozzávalóit összekeverjük és zsírozott, lisztezett tepsibe (30x35 cm) öntjük. A túrós krém hozzávalóit is kikeverjük és kis halmokat rakunk kiskanállal a barna tésztára....

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
Fakanalas süti
Fakanalas süti

A tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Doboskocka
Doboskocka

A fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk a tepsi hátoldalán.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Boszorkánymáglya
Boszorkánymáglya

A 2 dl tejet meglangyosítjuk, beletesszük a porcukrot, és a vaníliás cukrokat. Ebbe a cukros tejbe mártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál aljába sorakoztatjuk őket. A geszten...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk