1 cs vaníliás cukor vagy vanília
12 dkg Rama
10 dkg cukor
15 dkg darált dió
4 tojás
20 dkg étcsoki
A Ramát a cukorral és a vaníliával keverd habosra, add hozzá egyesével a három tojás sárgáját és egy egész tojást, a gőz fölött megolvasztott étcsokit és a darált diót. A három tojás fehérjét verd kemény habbá és ezt is forgasd óvatosan a tésztához (ha levegősebbre szeretnéd, mehet hozzá egy kis szódabikarbóna, bár szerintem töményen az igazi. Sütőpapírral kibélelt, vagy Ramával kikent, lisztezett tepsiben, 180 fokon kb. 25-30 percig süsd. Ha akarsz, miután kihűlt, rakhatsz rá csokimázat, kakaóporból, porcukorból, egy kis Ramából összeolvasztva (nem baj, ha egy picit kesernyésebb, mert a süti maga nagyon édes).
És a tepsi aljára szórtam pirított mandulát és diót, arra öntöttem a masszát..
A tésztát kenyérsütőgéppel szoktam bedagasztatni. Könnyű, kissé tapadós tészta lesz, remek vele dolgozni. Kelesztő tálba teszem a dagasztás végén, hagyom duplájára kelni. Félidőbe...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: Közepes1. Daráljuk le a kekszet, és keverjük össze a vajjal. A keksz felét nyomkodjuk egy sütőpapírral borított, 26 centi átmérőjű kapcsos tortaformába. (Nekem 21 cm tortaformám van, abba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kifliket karikára vágjuk, összekeverjük a darált mákkal, cukorral és vaníliás cukorral. A tejet felforraljuk. A tojássárgájákat elkeverjük egy kevés tejjel, majd a forrásban lévő...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sütőporral és a porcukorral majd elmorzsoljuk benne a zsírt. Hozzáadjuk a tojássárgákat és vaníliás cukrot és összegyúrjuk. Ha nem akar összeállni a tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű