- 2 db naracs, vagy 2,5 dl 100%-os narancslé
- 150 g cukor
- 55 g vaj
- 3 tojás
- keményítő
Narancshéjas lereszelni, levéhez a vajat, cukrot. Forralni. Ha kihűlt hozzá a tojások, habosítani, újra forralni sűrűsödésig 12-15 perc
SÓ!
Az almákat hámozd meg és reszeld le. Add hozzá a citrom levét, a mazsolát, a fahéjat, mandulát, a kókuszreszeléket, és ízesítsd ízlésed szerint. Legvégén tedd bele az útifű maghéj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 kiló lisztből, 7 tojássárgájával, kis sóval, 3 deka, kevés tejbe áztatott élesztővel, 3 deka porcukorral, kb. 2,5 deci tejjel rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Jól kidolg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tészta hozzávalóit összegyúrjuk ,ketté osztjuk ( felét becsomagolljuk folpackba -az egyiket 20 percre a hűtőbe tesszük-a másiket a mélyhűtőbe -20 perc után a hűtőből kivesszük ....
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA birsalmákat megmostam, feldaraboltam, magházat kivájtam /a héja maradt/ Lereszeltem Egy lábosban kis lángon elkezdtem főzni. Közben megpucoltam az almát és a körtét. Felkocká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű