menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés hamis somlói


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 6 pohárhoz
18 babapiskóta
6 evőkanál rum
1 csomag vaníliaízű pudingpor
1 evőkanál cukor
1/2 l tej
1 csomag Maroni gyorsfagyasztott gesztenyés finomság diópürével
1 kis üveg amaréna meggy
2-2,5 dl habtejszín
1 teáskanál vaníliás cukor
a csokoládéöntethez:
1,5 dl víz
13 dkg cukor
7 dkg cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:


A csokoládéöntethez felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a cukrot. Kis lángon addig főzzük tovább, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Beleszórjuk a kakaót, és habverővel folyamatosan kevergetve, kis lángon, néhány perc alatt besűrítjük. Hűlni hagyjuk.
Adagonként 3-3 babapiskótát falatnyi darabokra tördelünk, a poharak aljába tesszük. Meglocsoljuk 1-1 evőkanál rummal. A pudingporból a cukorral és a tejjel a szokott módon sűrű pudingot főzünk. A tűzről levéve néhány percig hűlni hagyjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a felengedett és áttört gesztenyét. A krémet a poharakba adagoljuk, kanállal kicsit igazgatva a piskótadarabokat, hogy lehetőleg mindenhol érje krém. A meggyet leszűrjük, szétosztjuk a krém tetejére, majd ízlés szerinti mennyiségű csokoládéöntettel locsoljuk meg. Miután szoba-hőmérsékletűre hűlt, hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a tejszínből kemény habot verünk, a vége felé beledolgozzuk a vaníliás cukrot is, és csillagcsöves habzsákból a desszert tetejére halmozzuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


amaréna meggy hiányában meggybefőttel is készülhet. Az esetlegesen megmaradó csokoládéöntetet felhasználhatjuk palacsintához, fagylalthoz.

Gesztenyés hamis somlói

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Erdélyi Raffaello
Erdélyi Raffaello

Kókuszos tészta A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket robotgéppel 4-es fokozaton habbá verjük, és félidőben hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habot keverünk, egészen addig, míg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Márványszelet ( gasztroangyal)
Márványszelet ( gasztroangyal)

A hozzávalókból tésztát gyúrunk majd kettéosztjuk. A tészta egyik felébe kakaóport szórunk. kb.: 2 evőkanálnyit, majd pici tejet adunk hozzá és mindkét darabot jó vékonyra nyújtj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gelu Dóra
Diétás raffello golyók
Diétás raffello golyók

Keverjük jól össze a túrót,eritritet,aromákat,majd hagyjuk hűtőben állni 10 percig.Ezt követően keverjük hozzá az apróra tört mandulát és a kókuszreszeléket is,majd formázzunk tets...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Lekváros - Csíkos piskótatekercs
Lekváros - Csíkos piskótatekercs

1. Az egész tojásokat a cukorral együtt egy tálba tesszük, gépi habverővel előbb lassú fokozaton elkeverjük, majd magasabb fokozaton sűrű habbá verjük. 2. Ezután hozzáadjuk a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk