Hozzávalók:
tészta:
8 tojás
20 dkg porcukor
25 dkg liszt
2 ek kakaó
8 kanál forró víz
1 zacskó sütőpor
krémhez, bevonáshoz:
3 dl tej
3 kanál liszt
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
10 dkg csokoládé
10 dkg kókuszreszelék
A tojássárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverem, majd hozzáadom a kakaót és a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a kakaós masszába. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.
A krémhez a tejből és a lisztből puding állagú krémet főzök, kihűtöm. A vajat kihabosítom a porcukorral, vaníliás cukorral, majd hozzákeverem a tejes krémet.
Összeállítom a hólabdákat: a piskótát kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrom. Kettőt egybe rakok, megtöltöm a krémmel, az oldalát is bevonom, majd a kókuszreszelékbe forgatom, a tetejére pedig olvasztott csokoládét öntök.
Az élesztőt egy kevés kristálycukor ral langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, majd összekeverjük a tojások sárgájával, az olvasztott vajjal, a porcukor ral, a langyos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVaníliás krémhez: a szokásos módon elkészítjük a pudingot. Csokiöntethez: 1 dl habtejszínben felolvasztjuk a tortabevonót, majd hozzáadjuk a kakaóport, cukrot és a rumaromát. Pár...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük,apránként adjuk hozzá a cukrokat ,kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral,sütőporral összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű