Hozzávalók:
tészta:
8 tojás
20 dkg porcukor
25 dkg liszt
2 ek kakaó
8 kanál forró víz
1 zacskó sütőpor
krémhez, bevonáshoz:
3 dl tej
3 kanál liszt
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
10 dkg csokoládé
10 dkg kókuszreszelék
A tojássárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverem, majd hozzáadom a kakaót és a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a kakaós masszába. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.
A krémhez a tejből és a lisztből puding állagú krémet főzök, kihűtöm. A vajat kihabosítom a porcukorral, vaníliás cukorral, majd hozzákeverem a tejes krémet.
Összeállítom a hólabdákat: a piskótát kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrom. Kettőt egybe rakok, megtöltöm a krémmel, az oldalát is bevonom, majd a kókuszreszelékbe forgatom, a tetejére pedig olvasztott csokoládét öntök.
A 2 csomag vaníliás pudinporhoz hozzáadjuk az 5 evőkanál cukrot, és 900 ml tejjel pudingot főzünk. Ha elkészült, többször megkeverve kihűtjük. A tésztához kettéválasztjuk a tojáso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet kissé megmelegítem, teszek bele egy kávés kanál cukrot és belemorzsolom az élesztőt. A margarint elmorzsolom a liszttel, majd a sóval, és a cukorral. Hozzáadom a citrom res...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához az élesztőt kevés langyos tejjel futtassuk fel, és a hozzávalókból dagasszunk egy lágy tésztát. Kb. fél órát kelesszük. Ha a tésztánk megkelt osszuk el 6 felé, egyes...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tojások fehérjét a vízzel és az apránként hozzáadott cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, kakaóport és szalakálit is és az egészet csomómentesr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes