10 dkg vaj/margarin plusz a formákhoz
20 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)
4 tojás
5 dkg cukor
1 evőkanál liszt + a formákhoz
1 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor
1. Vízgőz felett olvasszuk fel a vajat és a darabokra tört csokoládét. Ne melegítsük túl!
2. Adjuk hozzá az enyhén felvert tojásokat, a cukrot, a lisztet és a kakaóport, keverjük teljesen simára.
3. Vajazzunk és lisztezzünk ki 6 db szufléformát (vagy muffinforma mélyedéseit), kanalazzuk a krémet a formákba, mindegyiknek a háromnegyedéig érjen.
4. Tegyük 200C-ra előmelegített sütőbe, amint látjuk, hogy kezd emelkedni, szilárdulni a teteje (kb. 10-12 perc), vegyük ki gyorsan, így marad folyós a belseje. Ne nyitogassuk a sütés első felében a sütőajtót, mert összeeshet a desszert. Azonnal tálaljuk.
Az olvasztott csokiba én utoljára kevertem bele a tojást, nehogy csokis rántotta legyen, a forró csokitól. :)
A 10 percet érdemes tényleg betartani, mert nagyon kevésen múlik, hogy már nem folyós a belseje.
Tálalni egy kanál vanília fagyival és egy kis tejszínhabbal érdemes felturbózni. :)
5-6 tojásból készítek egy sima piskótát. Ha kihűlt, visszahelyezem a tepsibe. A töltelékhez tejberizst készítek fél kg rizsből, tejjel, ízlés szerinti cukorral, vaníliás cukorral,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 180-190 °C-ra. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket egy pici sóval felverem. A sárgáját először kikeverem a cukrokkal, majd a többi hozzávalót is hozzáadva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHúsz deka cukrot a tojásokkal meg a vajjal állandóan keverve addig főzzük, amíg az első buborékok meg nem jelennek benne. Ekkor a tűzről levesszük, és helyébe egy másik lábasban ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket csipetnyi sóval verjük kemény habbá, közben szórjunk bele 15 dkg kristálycukrot és egy csomag vaníliás cukrot. A tojássárgájákat a masszába dolgozzuk, és lazán be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű