10 dkg vaj/margarin plusz a formákhoz
20 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)
4 tojás
5 dkg cukor
1 evőkanál liszt + a formákhoz
1 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor
1. Vízgőz felett olvasszuk fel a vajat és a darabokra tört csokoládét. Ne melegítsük túl!
2. Adjuk hozzá az enyhén felvert tojásokat, a cukrot, a lisztet és a kakaóport, keverjük teljesen simára.
3. Vajazzunk és lisztezzünk ki 6 db szufléformát (vagy muffinforma mélyedéseit), kanalazzuk a krémet a formákba, mindegyiknek a háromnegyedéig érjen.
4. Tegyük 200C-ra előmelegített sütőbe, amint látjuk, hogy kezd emelkedni, szilárdulni a teteje (kb. 10-12 perc), vegyük ki gyorsan, így marad folyós a belseje. Ne nyitogassuk a sütés első felében a sütőajtót, mert összeeshet a desszert. Azonnal tálaljuk.
Az olvasztott csokiba én utoljára kevertem bele a tojást, nehogy csokis rántotta legyen, a forró csokitól. :)
A 10 percet érdemes tényleg betartani, mert nagyon kevésen múlik, hogy már nem folyós a belseje.
Tálalni egy kanál vanília fagyival és egy kis tejszínhabbal érdemes felturbózni. :)
Elkészítés: Töltelék: A fél liter tejet, 4 evőkanál cukrot és a vajat felforraljuk. A tojássárgáját keverjük össze 2 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és egy ke...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit 4 lapra kinyújtjuk, kisütjük. A krémhez a 2 tojás sárgáját habosra keverjük 2 ek cukorral, majd hozzá leverünk 2 ek lisztet. Ezt sűrű péppé főzzük a 3-4 dl t...
Elkészítési idő: 3 óra