10 dkg vaj/margarin plusz a formákhoz
20 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)
4 tojás
5 dkg cukor
1 evőkanál liszt + a formákhoz
1 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor
1. Vízgőz felett olvasszuk fel a vajat és a darabokra tört csokoládét. Ne melegítsük túl!
2. Adjuk hozzá az enyhén felvert tojásokat, a cukrot, a lisztet és a kakaóport, keverjük teljesen simára.
3. Vajazzunk és lisztezzünk ki 6 db szufléformát (vagy muffinforma mélyedéseit), kanalazzuk a krémet a formákba, mindegyiknek a háromnegyedéig érjen.
4. Tegyük 200C-ra előmelegített sütőbe, amint látjuk, hogy kezd emelkedni, szilárdulni a teteje (kb. 10-12 perc), vegyük ki gyorsan, így marad folyós a belseje. Ne nyitogassuk a sütés első felében a sütőajtót, mert összeeshet a desszert. Azonnal tálaljuk.
Az olvasztott csokiba én utoljára kevertem bele a tojást, nehogy csokis rántotta legyen, a forró csokitól. :)
A 10 percet érdemes tényleg betartani, mert nagyon kevésen múlik, hogy már nem folyós a belseje.
Tálalni egy kanál vanília fagyival és egy kis tejszínhabbal érdemes felturbózni. :)
1. A rizst a vízzel elkevert tejben a cukorral és a citrom héjával felforraljuk, majd alacsony (1-es) fokozaton addig főzzük, amíg a szemek megduzzadnak és a tejet magukba szívják....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézAz első laphoz valókat kimérjük, és egy tálban jól összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes lángon 12 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Gyúrólapra borítjuk, és hagyjuk kih...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA tojást a cukrot és a tejfölt egy mély tálban összekeverjük, elég kézzel eldolgozni. Utána beletesszük a szódabikarbónát és az ecetet. (Az ecet rögtön habzásnak indul, amint a szó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojássárgáját világosra habosítom, a lisztet átszitálom a kakaóporral. A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verek, óvatosan hozzáforgatom a sárgáját, majd vé...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű