Tészta:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
1/2 csomag sütőpor
1 dl étolaj
Krém:
25 dkg margarin
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál őrölt kávé
A tésztát úgy készítjük, mint a piskótát. 24 × 34 cm-es tepsiben sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a pudingot a tejben megfőzünk, ha kihűlt, összekeverjük a habosra kevert margarinos krémmel. Az így elkészült krémet elfelezzük. Az egyik feléhez adjuk a kakaót és a kávéport. A tésztára először a fehér krémet kenjük, majd a barna krém következik. A tetejét olvasztott csokival vonjuk be.
Mindent összegyúrunk, majd kis golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, majd villával lenyomjuk kissé. Ezzel mintegy mintázzuk is a felületüket. De ella...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mintához való tésztát készítjük el elsőként. Keverjük össze az olvasztott vajat a cukorral. A tojásfehérjét habosítsuk fel kissé. A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojásfehérjét é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 200 fokra, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Egy nagyobb edényben keverjük össze a kézmeleggel puhított vajat a cukorral, majd egyenként adjuk h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével beleforgatjuk a tojások sárgáját, és óvatosan beledolgozzuk a sütőporral e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű