A süteményhez:
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
120 g kristálycukor
80 ml étolaj
200 g joghurt - natúr
200 g búzaliszt (BL55)
7 g sütőpor
280 g meggy (magozott)
1 csipet só
A meggy szórásához:
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
A díszítéshez:
1 teáskanál porcukor
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olajat, és a joghurtot. A tojássárgás masszához adjuk a lisztet, és a sütőport, majd alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük, majd a lisztes keverékbe forgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. Az én tepsim 28x19cm, és 7 cm magas. Az alaposan lecsöpögtetett meggyet összeforgatjuk egy kevés liszttel, majd a tésztára szórjuk. Én most fagyasztott meggyet használtam, ami több levet eresztett, ezért volt szükség a lisztre. Ha friss meggyből készül a sütemény, a lisztet elhagyhatjuk. Előmelegített, 180 C fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Porcukorral megszórva tálaljuk az elkészült joghurtos-meggyes piskótát.
A cukrot és a mézet felolvasztjuk. Beletesszük a rámát, majd ha ez is elolvadt mehet bele a csoki. /törjük kis kockákra, könnyebben olvad /Utána beletesszük a darált diót, és 1-2 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kitekerem, 10x10 cm-s kocka alakúra vágom. (8 db jön ki belőle) 4 sarkánál kicsit bevágom, majd a közepére halmozom az összevágott, cukorral és fahéjjal megszórt körté...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a felvert habot. 2. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, megsütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy 32 x 26 cm-es tepsi (tál, amink van) alját kitesszük kekszekkel. Nekem ebbe a tepsibe pont elfértek a kekszek, mégpedig 18 db. 5 dl tejet elkezdünk forralni. Közben a 2 cs. van...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű