A süteményhez:
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
120 g kristálycukor
80 ml étolaj
200 g joghurt - natúr
200 g búzaliszt (BL55)
7 g sütőpor
280 g meggy (magozott)
1 csipet só
A meggy szórásához:
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
A díszítéshez:
1 teáskanál porcukor
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olajat, és a joghurtot. A tojássárgás masszához adjuk a lisztet, és a sütőport, majd alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük, majd a lisztes keverékbe forgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. Az én tepsim 28x19cm, és 7 cm magas. Az alaposan lecsöpögtetett meggyet összeforgatjuk egy kevés liszttel, majd a tésztára szórjuk. Én most fagyasztott meggyet használtam, ami több levet eresztett, ezért volt szükség a lisztre. Ha friss meggyből készül a sütemény, a lisztet elhagyhatjuk. Előmelegített, 180 C fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Porcukorral megszórva tálaljuk az elkészült joghurtos-meggyes piskótát.
A hozzávalókat a kefires pohárral mérjük ki. Először robotgéppel (vagy habverővel) habosra verjük a cukrot, az olajat és a tojást, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. (Bármi...
Elkészítési idő:1. réteg 3 tojásfehérjét 5 ek porcukorral habbá verni, összekeverni 3 tojássárgával és 1 cs van cukorral. 1 zselatint felfőzni 1,5 dl vízzel és melegen hozzákeverni. egy tepsi alj...
Elkészítési idő: 3 h.50 dkg liszt,2 dl tejföl,20 dkg vaj,3 cs.vaníliás cukor,bőven reszelt citromhéj,1 db sütőpor,20 dkg cukor,ezt jól össze gyúrom,se lágy se kemény ne legyen,hűtőbe teszem még az alm...
Elkészítési idő: 1,5 óra