Tészta: kefíres pohárral mérve:
2 kefír
2 cukor
4 liszt, ebből egyet lehet darált dióval helyettesíteni
1 olaj
1 sütőpor
2 tojás
Krém:
4 dl tej
4 ek liszt
1 tojássárgája
1 RAMA
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
Díszítéshez:
málna
A tészta hozzávalóit összekeverjük majd sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
A krémhez a tejet lisztet és a tojássárgáját megfőzzük majd hagyjuk kihűlni.
A margarint, cukrot, vaníliás cukrot kikeverjük, majd a kihűlt lisztes krémmel összekeverjük.
A tésztát kettévágjuk, megtöltjük a vaníliás krémmel.
A tetejét málnaszemekkel kirakjuk. Leönthetjük tortazselével, vagy csak porcukorral meghintve is nagyon finom!
A krémet gazdagíthatjuk összezúzott málnával.
25 dkg lisztet a tojással, a tejföllel, és kb 1 mk sóval jól összedolgozom, és kb 20 percre a hűtőbe teszem. Közben a puha margarint elkeverem 10 dkg liszttel. A tésztát pihent...
Elkészítési idő:A tojásokat kézi habverővel egyneműre keverjük, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsiben 40 perc alatt készre sütjük. Én 170 Celsius – fo...
Elkészítési idő:-a hozzávalókat összekeverjük úgy mint a nokedlit - -hagyjuk duplájára kelni -a megkelt tésztát kiboritjuk lisztezett deszkára,kiszaggatjuk tetszés szerinti nagyságra -letakarj...
Elkészítési idő: 50perc