Tészta: kefíres pohárral mérve:
2 kefír
2 cukor
4 liszt, ebből egyet lehet darált dióval helyettesíteni
1 olaj
1 sütőpor
2 tojás
Krém:
4 dl tej
4 ek liszt
1 tojássárgája
1 RAMA
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
Díszítéshez:
málna
A tészta hozzávalóit összekeverjük majd sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
A krémhez a tejet lisztet és a tojássárgáját megfőzzük majd hagyjuk kihűlni.
A margarint, cukrot, vaníliás cukrot kikeverjük, majd a kihűlt lisztes krémmel összekeverjük.
A tésztát kettévágjuk, megtöltjük a vaníliás krémmel.
A tetejét málnaszemekkel kirakjuk. Leönthetjük tortazselével, vagy csak porcukorral meghintve is nagyon finom!
A krémet gazdagíthatjuk összezúzott málnával.
Elkészítés: A cukrot egy lábasban felolvasztjuk, hozzáöntjük a tejet, simára felfőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a margarint, majd a keksszel és a mogyoróval is összekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabverővel a vajat és nádcukrot habosra kevertem. Hozzáadtam a fahéjat kevertem egy kicsit és a tojásokkal is jól összekevertem. A sót a liszttel elkevertem és fakanállal keverte...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk, majd nyújtjuk.Ha nem elég nyúlós akkor tejet,rámát tegyünk bele. Ezután a tölteléket dolgozzuk össze, egyenletesen eloszlatjuk a tésztán,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához mindent összekeverünk, kivéve az olvasztott vajat. Ha ez megtörtént, akkor lassan az olvasztott vajat is belekeverjük. Kivajazott tepsibe öntjük. A töltelékhez jól e...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű