menu

Családireceptkönyv.hu

Szilvás kevert süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás

35 dkg liszt

1,5 dl tejföl

1,5 dl étolaj

1/2 csomag sütőpor

1 t.k. vanília

15 dkg cukor

1 csipet só

60 dkg kimagozott szilva

1 t.k. fahéj

.

Elkészítés:


A szilva háromnegyedét vágjuk gerezdekre és szórjuk meg kevés cukorral és a fahéjjal.

Hagyjuk egy kicsit állni.

A tojásokat verjük habosra a cukorral, amikor szinte már kifehéredett és majdnem háromszorosa a mennyisége, egy spatula segítségével keverjük el benne a sütőporos lisztet, olajat, tejfölt és vaníliát, no meg a csipet sót.

Legvégül keverjük a tésztához a fahéjas, cukros szilvadarabokat.

Egy közepes tepsit olajozzunk és lisztezzünk ki, majd terítsük el benne a masszát.

A maradék szilvát pedig rakosgassuk a tetejére.

A sütőt melegítsük elő 170 fokra és hőlégkeveréssel süssük 35 perc alatt készre.

Persze a sütési idő minden sütőnél más és más, ezt érdemes figyelembe venni. Tűpróbával ellenőrizzük.

Az elkészült süteményt vaníliás porcukorral hintsük meg. Melegen óvatosan szeleteljük, de kihűlés után már könnyű szép szeleteket vágni belőle.

Szilvás kevert süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Sodrott rétes recept
Sodrott rétes recept

A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
6 in 1 sütikék
6 in 1 sütikék

A lisztet nagy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, valamint a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a sütemé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós - Finom diós szelet
Diós - Finom diós szelet

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Könnyű zabpelyhes süti
Könnyű zabpelyhes süti

A zabpelyhet zsiradék nélkül pirítsd át egy serpenyőben, majd daráld le. Ezzel az őrleménnyel keverd össze jó alaposan a lisztet, a kakaót, a sütőport, illetve adj hozzá egy csipe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk