Családireceptkönyv.hu

Szilvás kevert süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás

35 dkg liszt

1,5 dl tejföl

1,5 dl étolaj

1/2 csomag sütőpor

1 t.k. vanília

15 dkg cukor

1 csipet só

60 dkg kimagozott szilva

1 t.k. fahéj

.

Elkészítés:


A szilva háromnegyedét vágjuk gerezdekre és szórjuk meg kevés cukorral és a fahéjjal.

Hagyjuk egy kicsit állni.

A tojásokat verjük habosra a cukorral, amikor szinte már kifehéredett és majdnem háromszorosa a mennyisége, egy spatula segítségével keverjük el benne a sütőporos lisztet, olajat, tejfölt és vaníliát, no meg a csipet sót.

Legvégül keverjük a tésztához a fahéjas, cukros szilvadarabokat.

Egy közepes tepsit olajozzunk és lisztezzünk ki, majd terítsük el benne a masszát.

A maradék szilvát pedig rakosgassuk a tetejére.

A sütőt melegítsük elő 170 fokra és hőlégkeveréssel süssük 35 perc alatt készre.

Persze a sütési idő minden sütőnél más és más, ezt érdemes figyelembe venni. Tűpróbával ellenőrizzük.

Az elkészült süteményt vaníliás porcukorral hintsük meg. Melegen óvatosan szeleteljük, de kihűlés után már könnyű szép szeleteket vágni belőle.

Szilvás kevert süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Adrien
Vaníliás kifli
Vaníliás kifli

Hozzávalókat összegyúrjuk és vékony rudacskákat formálunk. A világosra sütött kifliket vaníliás cukros porcukorban megforgatjuk. Figyelem, tényleg nagyon révid ideig kell sütni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Banános csokis muffin
Banános csokis muffin

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a kakaóporral. A tojást kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a kefirt, majd hozzákeverjük a liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Clafoutis aux cerises - cseresznyés francia süti
Clafoutis aux cerises - cseresznyés francia süti

A cseresznyét megmossuk, megszárítjuk és a szárakat eltávolítjuk. Majd megszórjuk 5 dkg cukorral, és legalább félórán keresztül állni hagyjuk. Közben a lisztet átszitáljuk és elkev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hókocka
Hókocka

A krém elkészítése: Kevés tejben csomómentesre keverjük a lisztet, egy csipet sót és a többi tejet hozzáöntve sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a van...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk