4 tojás
35 dkg liszt
1,5 dl tejföl
1,5 dl étolaj
1/2 csomag sütőpor
1 t.k. vanília
15 dkg cukor
1 csipet só
60 dkg kimagozott szilva
1 t.k. fahéj
.
A szilva háromnegyedét vágjuk gerezdekre és szórjuk meg kevés cukorral és a fahéjjal.
Hagyjuk egy kicsit állni.
A tojásokat verjük habosra a cukorral, amikor szinte már kifehéredett és majdnem háromszorosa a mennyisége, egy spatula segítségével keverjük el benne a sütőporos lisztet, olajat, tejfölt és vaníliát, no meg a csipet sót.
Legvégül keverjük a tésztához a fahéjas, cukros szilvadarabokat.
Egy közepes tepsit olajozzunk és lisztezzünk ki, majd terítsük el benne a masszát.
A maradék szilvát pedig rakosgassuk a tetejére.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra és hőlégkeveréssel süssük 35 perc alatt készre.
Persze a sütési idő minden sütőnél más és más, ezt érdemes figyelembe venni. Tűpróbával ellenőrizzük.
Az elkészült süteményt vaníliás porcukorral hintsük meg. Melegen óvatosan szeleteljük, de kihűlés után már könnyű szép szeleteket vágni belőle.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Reszeljük le kis lyukú reszelőn az almát. Mérjük ki egy tálba az összetevőket, úgy, hogy a lisztet adjuk hozzá utoljára, majd gyors mozdulatokka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPici bonbonformába öntjük, beleszórhatunk gyümit, magokat.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz almát puhára főzöm és szitán áttöröm. A cukorból 1 dl vízzel szirupot főzök és jól összefőzöm az almapéppel. Dermedéspróba után lapos formákba töltöm és megdermesztem. Azokból k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztek kivételével mindent összeturmixolunk, majd a liszteket is hozzákeverjük és egy picit pihentetjük. Vizes kézzel vagy fakanállal nagyobb gombócokat formázunk, sütőpapírra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű