30 dkg rétes liszt
20 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
4-5 szem őszibarack
50 kg túró
2 csomag vaníliás cukor
a tetejére:
10 dkg olvasztott margarin
3 egész tojás
4 dl tej
A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a citrom héját összekeverjük, majd a keverék felét margarinnal kikent tepsibe szórjuk.
A meghámozott, 1cm-es gerezdekre vágott barackot ráfektetjük. (Konzerv barackból is készülhet.) Erre jön a vaníliás cukorral összekevert túró, egyenletesen elterítve.
Ezután rászórjuk a lisztkeverék másik felét, majd egyenletesen meglocsoljuk az olvasztott margarinnal, és a végén ráöntjük a tejet, melyben előtte elkevertük a tojásokat.
180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
A tészta száraz hozzávalóit összekevered, majd hozzáadod a kockákra vágott vajat és a tojást. Jól összedolgozod, hogy egy homogén tésztát kapj, aminek gyurmához hasonló állaga van....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA rizst kevés vízzel folyamatosan kevergetve felpuhítjuk. Amikor a víz majdnem teljesen elforrt, ráöntjük a tejet és beleszórunk egy csipet sót. Gyakori kevergetés mellet addig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtészta A tojások sárgáját a cukrokkal kikeverjük. A lisztet, sütőport, búzadarát, kakaót összekeverjük, a tojáshoz adjuk. A tejet, olajat, mézet, miután elkevertük, hozzáa...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesKavarjuk ki a margarint a cukorral, a tojásokkal a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd tegyük bele a citromlével felfuttatott szódabikarbónát és kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű