•1,5 l tej
•4 tojás
•15 dkg cukor
•3 csomag vaníliás cukor
A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki a cukorral, amíg a cukor bele nem olvad. A tejet lassan forrald fel a vaníliás cukorral. A fehérjébe tegyél egy negyed teáskanálnyi ecetet, így tökéletesen kemény habot tudsz verni belőle.
És itt jön a trükk! Ahhoz, hogy szuper könnyű maradjon a tojáshab galuska, ne a tejben főzd meg, hanem tedd mikróban! Így nem lesznek a tejben habdarabok, és nem is fő túl a galuska. A legnagyobb fokozaton, 1 percig mikrózd.
A vajat habosra keverjük a cukorral, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a narancs reszelt héját, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, simára k...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: KönnyűA zabpehelylisztet, a búzasikért, a sütőport és az édesítőszert egy tálban összekeverjük, majd összemorzsoljuk a 10 dkg kókuszzsírral. Ez után kiöntjük egy szilikon lapra vagy gyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cérnametéltet enyhén sós vízbe főzd puhára egy-két perc alatt. Szűrd le, még forrón keverd össze az olvasztott vajjal, majd hűtsd meg. A túrót tedd egy tálba, és villával kicsit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánokat egy villával pépesre törjük, hozzáadjuk a mézet, a vaníliás cukrot, beleszitáljuk a porcukrot és beleszórjuk a kekszet. Jól összedolgozzuk. Kisebb diónyi golyókat form...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű