Hozzávalók 24 cm-es tortához
30 dkg darált mandula
20 dkg kristálycukor
25 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
7,5 dkg cukrozatlan kakaópor
1,5 dl mandulatej
9 tojás
2 teáskanál vaníliakivonat
1 csipet só
¼ teáskanál őrölt szerecsendió
A mandulát 5 dkg cukorral és az apró darabokra vágott étcsokoládéval aprítógépben ledaráljuk, a gép méretétől függően 1-2 részletben.
A tojássárgákat a maradék cukorral robotgépben kikeverjük, amíg egészen világos sárga, krémes nem lesz. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a kakót, a sót, a szerecsendiót, és a mandulatejet és simára keverjük.
A tojásfehérjéből közepesen kemény habot verünk. A fehérjehabot az összekevert csokis masszához óvatosan, több adagban hozzákeverjük, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab. Az egészet olajjal kikent tapadásmentes sütőformába tesszük és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből megszúrjuk, ha nem tapad a késre a tészta, elkészült! Nem szabad hagyni, hogy kiszáradjon!
Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni. Kakaóporral meghintve kínáljuk.
a tesztat a szokasos modon elkeszitjuk es vajazott lisztezett tepsiben majdnem teljesen megsutjuk kivesszuk es rakenjuk a krem1-et, lassu tuznel inkabb hogy megszaradjon a tojas...
Elkészítési idő:Elkészítés: A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük. (Nem nyomkodtam ki.) A lisztet, mákot, szódabikarbónát, citromhéjat, elkeverjük. A tojásokat az édesítővel kézi mixer magas...
Elkészítési idő:Elkészítés: A tejet a vaníliával felforraljuk, majd félre tesszük hűlni a vajat megolvasztjuk a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval és a fehérborecette...
Elkészítési idő: