Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Lisztmentes csokitorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 24 cm-es tortához

30 dkg darált mandula
20 dkg kristálycukor
25 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
7,5 dkg cukrozatlan kakaópor
1,5 dl mandulatej
9 tojás
2 teáskanál vaníliakivonat
1 csipet só
¼ teáskanál őrölt szerecsendió

Elkészítés:


A mandulát 5 dkg cukorral és az apró darabokra vágott étcsokoládéval aprítógépben ledaráljuk, a gép méretétől függően 1-2 részletben.

A tojássárgákat a maradék cukorral robotgépben kikeverjük, amíg egészen világos sárga, krémes nem lesz. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a kakót, a sót, a szerecsendiót, és a mandulatejet és simára keverjük.

A tojásfehérjéből közepesen kemény habot verünk. A fehérjehabot az összekevert csokis masszához óvatosan, több adagban hozzákeverjük, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab. Az egészet olajjal kikent tapadásmentes sütőformába tesszük és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből megszúrjuk, ha nem tapad a késre a tészta, elkészült! Nem szabad hagyni, hogy kiszáradjon!

Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni. Kakaóporral meghintve kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Alap kavart tészta
Alap kavart tészta

A tészta minden alapanyagát keverőtálba tesszük és robotgéppel csomómentesre kavarjuk. Kézzel is kikavarhatjuk, ha nincs kéznél robotgép. Amikor a tészta teljesen csomómentes, papí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcskosárkák
Gyümölcskosárkák

A vajat összekeverjük a liszttel, majd a cukorral, tojássárgákkal és annyi tejföllel, hogy jól formázható tésztát kapjunk. A tésztát hűtőbe tesszük, amíg a kosárkákat k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Vendégváró szelet
Vendégváró szelet

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almatócsni
Almatócsni

Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházat és lereszeljük egy tálba. Hozzáadjuk a cukrot, tojást, vanillincukrot, egy csipet sót és a mazsolákat. Ezekkel először összekeverjük, e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk