Családireceptkönyv.hu

Linzer


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Linzer70 dkg liszt
1 csomag sütőpor
pici só
reszelt citromhéj ízlés szerint
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
vanília aroma ízlés szerint
25 dkg Rama
25 dkg cukor
Mázhoz

12 ek. cukor
6 ek víz
4 ek. kakaópor
2 ek liszt
2 ek olaj
2-3 csepp ecet

Elkészítés:


A szoba-hőmérsékletű Ramát a kétféle cukorral, a reszelt citromhéjjal és a tojásokkal elkeverjük, hozzáadjuk a sóval, a sütőporral elkevert lisztet és jól összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és néhány órára hűtőbe tesszük. Meglisztezett gyúródeszkán kb. 8 mm. vékonyra nyújtjuk, majd tetszés szerinti méretű korongokat szaggatunk belőle, melyeknek a közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk, hogy lyukas legyen. Előmelegített sütőben, (175 C-on) 12 perc alatt megsütjük, ne süssük tovább, mert akkor kemény lesz. A mázhoz valókat lábasban, tűzhelyre tesszük és addig melegítjük, amíg a cukor felolvad benne, és az egész egy sűrű massza nem lesz. Amikor picit hűlt, belekeverjük az olajat és az ecetet. Ebbe a masszába mártogatjuk a sütik tetejét vagy felét, tetszés szerint. Ha a massza kihűl, újra felmelegítjük pár perc alatt. Másnapra megszilárdul a csoki a kekszeken és már nem fog ragadni. Nagyon sok van belőle és sokáig eláll.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sárgarépás-diós zabkeksz
Sárgarépás-diós zabkeksz

1. Egy tálban kikeverjük a száraz anyagokat: liszt,szódabikarbóna,só, zabpehely, fahéj, fűszerkeverék, dió. 2. A répát megpucoljuk, lereszeljük. 3. A tojást a cukrokkal, vaníliáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Erika
Citromocskák
Citromocskák

Keverjük a vajat krémesre a cukrokkal, adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd a citromhéjat, sót, a tejet. A lisztet szitáljuk össze a sütőporral, és gyúrjuk össze a tésztát. Tegy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelt tészta gondolatok amit tudni érdemes
Kelt tészta gondolatok amit tudni érdemes

1. A kéz meleg tejben vagy tejszínben feloldok egy kiskanálnyi cukrot, majd elkeverem benne a friss, elmorzsolt élesztőt. Kevergetem, egészen addig, míg láthatóan el nem kezd felol...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar A nagyi darálósa receptje
A nagyi darálósa receptje

Ez egy húsdaráló segítségével elkészített finomság. A hidegebb időben a délutáni tea mellé megfelelő aprósütemény. 1. Egy robotgép segítségével kikeverjük a vajat a cukorral, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk