Linzer70 dkg liszt
1 csomag sütőpor
pici só
reszelt citromhéj ízlés szerint
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
vanília aroma ízlés szerint
25 dkg Rama
25 dkg cukor
Mázhoz
12 ek. cukor
6 ek víz
4 ek. kakaópor
2 ek liszt
2 ek olaj
2-3 csepp ecet
A szoba-hőmérsékletű Ramát a kétféle cukorral, a reszelt citromhéjjal és a tojásokkal elkeverjük, hozzáadjuk a sóval, a sütőporral elkevert lisztet és jól összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és néhány órára hűtőbe tesszük. Meglisztezett gyúródeszkán kb. 8 mm. vékonyra nyújtjuk, majd tetszés szerinti méretű korongokat szaggatunk belőle, melyeknek a közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk, hogy lyukas legyen. Előmelegített sütőben, (175 C-on) 12 perc alatt megsütjük, ne süssük tovább, mert akkor kemény lesz. A mázhoz valókat lábasban, tűzhelyre tesszük és addig melegítjük, amíg a cukor felolvad benne, és az egész egy sűrű massza nem lesz. Amikor picit hűlt, belekeverjük az olajat és az ecetet. Ebbe a masszába mártogatjuk a sütik tetejét vagy felét, tetszés szerint. Ha a massza kihűl, újra felmelegítjük pár perc alatt. Másnapra megszilárdul a csoki a kekszeken és már nem fog ragadni. Nagyon sok van belőle és sokáig eláll.
1. Egy tálban kikeverjük a száraz anyagokat: liszt,szódabikarbóna,só, zabpehely, fahéj, fűszerkeverék, dió. 2. A répát megpucoljuk, lereszeljük. 3. A tojást a cukrokkal, vaníliáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük a vajat krémesre a cukrokkal, adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd a citromhéjat, sót, a tejet. A lisztet szitáljuk össze a sütőporral, és gyúrjuk össze a tésztát. Tegy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kéz meleg tejben vagy tejszínben feloldok egy kiskanálnyi cukrot, majd elkeverem benne a friss, elmorzsolt élesztőt. Kevergetem, egészen addig, míg láthatóan el nem kezd felol...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KözepesEz egy húsdaráló segítségével elkészített finomság. A hidegebb időben a délutáni tea mellé megfelelő aprósütemény. 1. Egy robotgép segítségével kikeverjük a vajat a cukorral, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű