Linzer70 dkg liszt
1 csomag sütőpor
pici só
reszelt citromhéj ízlés szerint
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
vanília aroma ízlés szerint
25 dkg Rama
25 dkg cukor
Mázhoz
12 ek. cukor
6 ek víz
4 ek. kakaópor
2 ek liszt
2 ek olaj
2-3 csepp ecet
A szoba-hőmérsékletű Ramát a kétféle cukorral, a reszelt citromhéjjal és a tojásokkal elkeverjük, hozzáadjuk a sóval, a sütőporral elkevert lisztet és jól összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és néhány órára hűtőbe tesszük. Meglisztezett gyúródeszkán kb. 8 mm. vékonyra nyújtjuk, majd tetszés szerinti méretű korongokat szaggatunk belőle, melyeknek a közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk, hogy lyukas legyen. Előmelegített sütőben, (175 C-on) 12 perc alatt megsütjük, ne süssük tovább, mert akkor kemény lesz. A mázhoz valókat lábasban, tűzhelyre tesszük és addig melegítjük, amíg a cukor felolvad benne, és az egész egy sűrű massza nem lesz. Amikor picit hűlt, belekeverjük az olajat és az ecetet. Ebbe a masszába mártogatjuk a sütik tetejét vagy felét, tetszés szerint. Ha a massza kihűl, újra felmelegítjük pár perc alatt. Másnapra megszilárdul a csoki a kekszeken és már nem fog ragadni. Nagyon sok van belőle és sokáig eláll.
Lépés 1 Felverjük a tojásfehérjét. Lépés 2 A tésztához valókat a tojásfehérje kivételével összekeverjük. Lépés 3 Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét. Lépés 4 Közepes mére...
Elkészítési idő: 401. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésre. 2. A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipe...
Elkészítési idő: 40 percA folyadékra azért írtam, hogy körülbelül, mert liszt és gépfüggő. A lényeg, hogy keményebb tésztát készítsünk mint a kenyértészta. tehát, ha szükséges kevés lisztet vagy kevés fol...
Elkészítési idő: 15 perchozzávalókat aprítógépbe tesszük és jól összeturmixoljuk, majd kizsírozott muffin formába adagoljuk és 190 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ebből a mennyiségből neke...
Elkészítési idő: