Linzer70 dkg liszt
1 csomag sütőpor
pici só
reszelt citromhéj ízlés szerint
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
vanília aroma ízlés szerint
25 dkg Rama
25 dkg cukor
Mázhoz
12 ek. cukor
6 ek víz
4 ek. kakaópor
2 ek liszt
2 ek olaj
2-3 csepp ecet
A szoba-hőmérsékletű Ramát a kétféle cukorral, a reszelt citromhéjjal és a tojásokkal elkeverjük, hozzáadjuk a sóval, a sütőporral elkevert lisztet és jól összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és néhány órára hűtőbe tesszük. Meglisztezett gyúródeszkán kb. 8 mm. vékonyra nyújtjuk, majd tetszés szerinti méretű korongokat szaggatunk belőle, melyeknek a közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk, hogy lyukas legyen. Előmelegített sütőben, (175 C-on) 12 perc alatt megsütjük, ne süssük tovább, mert akkor kemény lesz. A mázhoz valókat lábasban, tűzhelyre tesszük és addig melegítjük, amíg a cukor felolvad benne, és az egész egy sűrű massza nem lesz. Amikor picit hűlt, belekeverjük az olajat és az ecetet. Ebbe a masszába mártogatjuk a sütik tetejét vagy felét, tetszés szerint. Ha a massza kihűl, újra felmelegítjük pár perc alatt. Másnapra megszilárdul a csoki a kekszeken és már nem fog ragadni. Nagyon sok van belőle és sokáig eláll.
Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit. Osszuk két egyenlő részre. Az egyik részét nyújtsuk ki, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és lyukakat csináljunk rá villával. A másikat is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat héjastul megfőzzük, ha kihűltek, meghámozzuk és összetörjük. Egy nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a csipet sót, a kihűlt, áttört burgonyát egy tojással és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a vaníliakivonattal ízesítjük. 2. A liszttel elkeverjük a sütőport és sót, majd fokozatosa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrtam,ha még kicsit ragad a kezünkhöz összeállítás után,akkor csak a kezünket lisztezzük és újra gyúrjuk,míg egy könnyen formálható,de nem ragacsos tésztát kapunk P...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes