Hozzávalók 4 főre:
10-12 zsemle mérettől függően
6 dl tej
5 dkg vaj + a kenéshez
3 ek cukor
2,5 dl tejföl
A töltelékhez:
0,5 kg túró
1 tojás
1 zacskó vaníliás cukor vagy 1 vanília magjai
1 citrom héja
4-5 ek porcukor (+ ízlés szerint)
2 nagy ek tejföl
2 marék mazsola
1 csipet só
A töltelékhez valókat simára keverjük.
A zsemléket függőlegesen kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk, kb. 1 cm vastag héj maradjon. Ha nem szikkadt vagy majdnem száraz zsemléket használunk, akkor 10 percre toljuk be kb. 160 fokos sütőbe, hogy kissé ropogós legyen a héja, majd hűtsük ki.
A tejet melegítsük langyosra, adjuk hozzá a megolvasztott vajat és a cukrot. A zsemlék belét öntsük le 1-2 dl vajas tejjel, kicsit nyomkodjuk ki és adjuk a töltelékhez, ezzel is keverjük ki.
Közben egy akkora tűzálló tálat, amiben szorosan elférnek a zsemlék, kivajazunk. Mindegyiket megmártjuk a vajas tejben, egymás mellé beleállítgatjuk a jénaiba. Elosztjuk bennük a tölteléket, meglocsoljuk a maradék vajas tejjel, majd mindegyik tetejére még pár kanál tejfölt kanalazunk.
180 fokos sütőbe toljuk, kb. fél órát sütjük, amíg a zsemlék széle és a tejföl is itt-ott megpirul.
A nagymamám még pluszban meg szokta hinteni cukorral, de nekem anélkül is elég édes volt.
A tejből és a pudingporból, 1-2 kanál cukor hozzáadásával pudingot főzünk, majd néha megkeverve hagyjuk kihűlni. A tejszínt a fixálóval habbá verjük. A mascarponét vagy tejfölt 3...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Schritt Den Backofen auf 180 °C Umluft vorheizen; die Muffinform mit Papierförmchen bestücken. Für die Cupcakes 250 ml Haferdrink und 1 EL Zitronensaft in einer Schüssel ver...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa KRÉMNEK - vaníliás pudingokat megfőzzük hozzáadjuk a 7 evőkanál cukrot és a vanília aromát -hagyjuk hűlni -a tejszint felverjük a 2 evőkanál cukorral -a zselatint elkeverjük...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: NehézElőször a folyékony hozzávalókat keverjük össze, majd a sütőpor-kakaó-liszt keverékét beleforgatjuk. Formákba öntjük és kb 15-20 perc alatt 180 fokos sütőben sütjük.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű