Rakott Túrós Palacsinta
Hozzávalók a palacsintához (12 darabhoz): 20 dkg liszt, 3 tojás, 6 dl tej, egy kevés olaj, 1 citrom reszelt héja.
Hozzávalók a töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 10 dkg porcukor, 1 citrom leve, 1 zacskó vaníliás cukor.
Hozzávalók az öntethez: 1 tojás, 1-2 dl cukrozott habtejszín, 1 zacskó vaníliás cukor.
A palacsintatésztát a szokásos módon összekevertem, majd kisütöttem. Ebből a tésztamennyiségből 12 darab lett, de nekem viszonylag nagy a teflonos serpenyőm, amiben sütök, így nagyok a palacsintáim is. A töltelékhez a túrót villával összetörtem kicsit, majd belekevertem a cukrot, vaníliás cukrot, és a citrom levét. Mikor a palacsinták kihűltek megtöltöttem őket a túróval és feltekertem. Minden palacsintát 3 részre vágtam.
A sütéshez egy 26 cm x 16 cm-es jénai tálat használtam, amit előtte kicsit kikentem vajjal. Ebbe pakoltam bele a palacsintákat szépen sorban egymás mellé úgy, hogy a túrós töltelék látszódjon felül. Amikor ezzel kész voltam elkészítettem az öntetet, amihez a tojást elkevertem a tejszínnel meg a vaníliás cukorral. Ezzel meglocsoltam a palacsintákat és előmelegített sütőben 45 percet sütöttem. Ha valaki ropogósabban szereti, az sütheti még.
A datolyát magozd ki, öntsd fel forró vízzel, hagyd állni 5 percet, majd botmixerrel pürésítsd. Add hozzá a darált diót, a kókuszreszeléket és a kókuszlisztet, keverd el alaposan....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, kicsit betakarjuk, majd a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy gyümölcskenyér formát kivajazunk , és aljába 2-2 ek barna cukrot és darált diót szórunk, majd félretesszük. A vajat, a barna cukrot és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat kettéválasztom a fehérjét el kezdem habbá verni ha félig felvertük akkor hozzáadom a cukrot és kemény habbá verem,lejeb veszem a robotgépet és a sárgáját e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű