100g egész mandula
bő késhegynyi őrölt fahéj
csipet só
késhegynyi stevia por
1. Az egész mandulát pörköld 150 fokos, légkeveréses sütőben kb. 15-20 percig: közben párszor rázogasd meg. Akkor jó, amikor kezd aranybarna színt ölteni és finom pörkölt mandula illatot áraszt.
2. Tedd aprítógépbe, daráld darabosra, majd add hozzá a fahéjat, sót, stevia port is. Aprítsd addig, szükség szerint lekaparva az aprítógép oldalát, amíg krémes, sűrűn folyó mandulavajat kapsz, a tetején vékony olajréteggel.
Percek alatt elkészíthető cukormentes, csökkentett szénhidrát tartalmú finomság mandulából: isteni napindító reggelire pirítóssal, kávé mellé, desszertekhez, vagy csak úgy.
Vigyázat! Az aprítógép nagyon felforrósodhat, mire elkészül a mandulavaj. Légy óvatos!
A leírt mennyiség elég kevés, én egy kávédaráló méretű aprítóval dolgozom. Nagyobb aprítóhoz duplázd, vagy háromszorozd a mennyiséget.
1. A sütőt előmelegítjük. 2. A cukrot, a lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. 3. Egy tálban kikeverjük a joghurtot, a tojásokat és az olajat, majd hozzáadjuk a száraz hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 cipóra osztjuk, tepsi hátán egyenként, 200 fokra melegített sütőben, kb 10 perc alatt kisütjük...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűHabosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tejet a vaníliával felforraljuk, majd félre tesszük hűlni a vajat megolvasztjuk a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval és a fehérborecette...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű