30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1/2 citrom reszelt héja
5 dkg vaj
1 csomag sütőpor
1 tojás
annyi tejföl, hogy nyújtható legyen
Krém hozzávalói:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 citrom leve és reszelt héja
3 dl tej
3 evőkanál liszt
A tésztához összedörzsöljük a lisztet, a sütőport, a porcukrot, a citromhéjat és a vajat. Egy egész tojást és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy nyújtható legyen. Ezt elosztjuk három egyenlő részre, majd lisztezett sütőpapíron 30 × 24 cm-es lapokká nyújtjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben egyenként világosra sütjük (kb. 10 perc, de sütőtől függ). A következő krémmel kenjük meg: habosra keverjük a vajat, a porcukrot és citromot. A tejben a lisztet felfőzzük, ha kihűlt, a vajkrémmel együtt géppel könnyű habosra kikeverjük, elfelezzük és megtöltjük a tésztát. Hűvös helyen éjszakára pihenni hagyjuk, másnap szeleteljük, porcukorral díszítjük.
Felforralunk öt deci tejet 4 dl tejszínnel és a vaníliarúd kikapart magjaival (beledobhatjuk a hüvelyt is, hogy erősítse az ízt, de ezt majd vegyük ki, mielőtt összekeverjük a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítjük el. A vaníliás pudingot 2 dl hideg tejjel és a kristálycukorral simára keverjük. A tejet feltesszük forrni, majd beletesszük a pudingot és folyamatos k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Sütő előmelegít 200 fokra 2. A vajat keverjük ki a citromhéjjal és cukorral 3. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a lisztet és a sütőport, majd jöhet a tej és a citromlé 4. Fe...
Elkészítési idő: 50-60 perc Nehézség: KönnyűA tojásból és a felsorolt anyagokból a szokásos módon piskótát készítünk. Ha kihűlt ketté vágjuk, vékonyan megkenjük lekvárral és a túró krém felével.Erre tesszük a másik fél piskó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű