A tekercsekhez:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál tejföl
- 4 tojássárgája
- baracklekvár
- 10 dkg cukrozott dió
A csokoládés piskótához:
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 dl tej
- 1 dl étolaj
A citromos krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 citrom leve
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 6 dl tej
A díszítéshez:
- 10 dkg étcsokoládé
A tekercsekhez a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk. Mindegyiket megkenjük baracklekvárral és megszórjuk cukros dióval, feltekerjük. Az én tepsim mérete 30 × 20 cm. Kiolajozzuk, majd egymástól egy kicsit távolabb rakjuk a rudakat a tepsibe.
A csokoládés piskótához a tojásokat alaposan kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a tejet, a kakaót, majd a liszttel elkevert sütőport. Ráöntjük a tekercsekre és 30 perc alatt meleg sütőben készre sütjük. Mikor kihűlt, a tetejét levágjuk.
Pudingot készítünk szokásos módon a tejből és a pudingporból, majd még melegen elkeverjük benne a vajat és a citrom levét. Megtöltjük a süteményt, majd a tetejét visszatesszük, és krémmel azt is megkenjük. Végül a felolvasztott csokoládét rácsurgatjuk.
Lefőzzük a kávét, hozzáadjuk a 2 nagykanál kristálycukrot és lehűtjük, amint lehűlt belerakjuk a tejet és ízlés szerint rumaromát Tiramisu pudinggal(aki nem szeretné nyers tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszekeverjük a lisztet + sütőport + szódabikarbónát -a többit gőz felett simára kavarjuk -levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet -a tésztát 3 részre osztjuk és a tepsi há...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes1. Elkészítjük a minta tésztáját: 1 tojásfehérjét kemény habbá verünk 3 dkg cukorral, hozzáöntünk 3 dkg olvasztott vajat és 4 dkg lisztet. Színezhetjük kakaóporral vagy ételfestékk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 3 tojássárgáját, a cukrot és a vajat habosra kikeverjük, majd apránként, felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű