40 dkg liszt
30 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 liter tej
4 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
20 dkg margarin
4 tojás
50 dkg túró
A tepsi aljára 10 dkg margarint darabolunk, kissé szétkenjük. A lisztet, cukrot, sütőport, vaníliát összekeverjük, és szárazon ráöntjük a margarinra a felét. A túrót összekeverjük a citrom héjával (nem kell áttörni, és nem kell bele cukor), majd rászórjuk a lisztre. A túróra rászórjuk a másik fele lisztet, szintén szárazon. Erre rádaraboljuk a másik 10 dkg margarint. A tejfölt kikeverjük a tojással és a tejjel, majd az egészet beleöntjük a tepsibe. Aranybarnára sütjük.
Nagyon finom, és nem lehet elrontani. Túró helyett lehet mák-, vagy diótöltelékkel is készíteni
Elkészítés: A töltelék hozzávalóit aprítógépben darabosra daráljuk. (Adhatunk hozzá +1 tk. útifűmaghéjat.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2/3-át egy közepes méretű tepsi aljá...
Elkészítési idő:A csokoládét felolvasszuk és langyosra hűtjük. A tojások sárgáját, a cukrot és a vajat krémesre keverjük, hozzákeverjük a csokoládéhoz a felvert tejszínhabbal és csilipehellyel egy...
Elkészítési idő:A tésztához valókat összegyúrjuk, két órát pihentetjük. Öt részre osztjuk, kinyújtjuk, egyenként megsütjük a lapokat. (Gyorsan sül!) A krémhez valókat kikeverjük, megtöltjük a lapo...
Elkészítési idő: