40 dkg liszt
30 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 liter tej
4 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
20 dkg margarin
4 tojás
50 dkg túró
A tepsi aljára 10 dkg margarint darabolunk, kissé szétkenjük. A lisztet, cukrot, sütőport, vaníliát összekeverjük, és szárazon ráöntjük a margarinra a felét. A túrót összekeverjük a citrom héjával (nem kell áttörni, és nem kell bele cukor), majd rászórjuk a lisztre. A túróra rászórjuk a másik fele lisztet, szintén szárazon. Erre rádaraboljuk a másik 10 dkg margarint. A tejfölt kikeverjük a tojással és a tejjel, majd az egészet beleöntjük a tepsibe. Aranybarnára sütjük.
Nagyon finom, és nem lehet elrontani. Túró helyett lehet mák-, vagy diótöltelékkel is készíteni
A vizet langyosítsuk meg, majd keverjük össze az ecettel. A kétféle lisztet és a csipet sót keverjük össze, majd adjuk hozzá a zsírt, a tejfölt, a tojást és egy kevés ecetes vizet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a margarint, kakaót és összeforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot, majd jól összekeverjük. Ut...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: KönnyűOlvasszuk ki a leveles tésztát és lisztezett lapon nyújtsuk ki vékonyra (2-3mm), téglalap alakra. Vágjuk fel hosszában 2,5 cm széles csíkokra. Majd ezeket a csíkokat középen vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet összegyúrjuk, 3 részre osztjuk. lassú tűznél világossárgára sütjük. Töltelék: 3 evőkanál cukrot karamellá pirítunk, 1,5 evőkanál vízzel felengedjük.Utána 4,5 dl tejet a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű