40 dkg liszt
30 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 liter tej
4 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
20 dkg margarin
4 tojás
50 dkg túró
A tepsi aljára 10 dkg margarint darabolunk, kissé szétkenjük. A lisztet, cukrot, sütőport, vaníliát összekeverjük, és szárazon ráöntjük a margarinra a felét. A túrót összekeverjük a citrom héjával (nem kell áttörni, és nem kell bele cukor), majd rászórjuk a lisztre. A túróra rászórjuk a másik fele lisztet, szintén szárazon. Erre rádaraboljuk a másik 10 dkg margarint. A tejfölt kikeverjük a tojással és a tejjel, majd az egészet beleöntjük a tepsibe. Aranybarnára sütjük.
Nagyon finom, és nem lehet elrontani. Túró helyett lehet mák-, vagy diótöltelékkel is készíteni
A tészta hozzávalóit dagasztó gépbe rakom, az élesztőt csak bele morzsolom tejet annyit adjunk hozzá hogy könnyen nyújthat tésztát kapjunk, Közepesen lágy tésztát dagasztunk. Kelni...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összegyúrjuk A tésztát elfelezzük, majd az egyik felet újra elfelezzük. A két kisebbik tésztát kinyújtjuk 3-4mm vastagságúra, és egy kb. 30x30cm-es tepsiben...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy kézi habverővel simára keverem, vajazott/lisztezett tepsibe öntöm, elsimítom, a tetejére dobálom a lecsepegtetett meggybefőttet és 170 fokra előmelegített...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a száraz hozzávalókat egy magasabb falú edényben összekavarunk,majd lassanként adagolva a langyos vizet összekeverjük -állaga a palacsintáé kell legyen - fóliával lefedjük é...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: Könnyű