- 30 dkg liszt,
- 25 dkg puha vaj + egy evőkanál lágy vaj,
- 1 ek. ecet (nálam 15 %-os),
- 6 ek. hideg víz,
- csipet só,
- töltéshez ízlés szerint lekvár,
- forgatáshoz vaníliás porcukor,
A vízbe belekeverjük az ecetet. A liszthez hozzáadjuk a 25 dkg vajat, sót és az ecetes vízzel tésztát gyúrunk.
Kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük az evőkanálnyi puha vajjal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Minimum egy-két órára a hűtőbe tesszük (nálam volt 3-4 is). Eredeti recept szerint jót tesz az éjszakai pihenés.
A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A lehűlt, pihentetett tésztát 3-4 mm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk. Csíkokra, majd háromszögekre vágjuk. Mindegyik tésztára lekvárt teszünk és kifli formára feltekerjük, tepsire tesszük. Kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
Kicsit hűlni hagyjuk, majd langyosan vaníliás porcukorba forgatjuk.
Az ecet ízét nem lehet érezni. Javítja a tészta rugalmasságát, nyújthatóságát. Nem kell a tésztába plusz cukor, elég ami a beforgatáshoz szükséges.
tej, cukor,élesztő megkel tojás sárgája + kovász+ langyos vaj, só, liszt, tojás hab lágy tészta állag, másfélszeresére keleszt,szaggat fél óra pihentetés,sütés
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet, porcukrot és a pudingporokat sűrűre főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a tejfölt is. A tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyik t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA rizst kicsit megpároljuk a felhevített vajon, majd felöntjük a tejjel. Hozzáadjuk a tejszínt, cukrot, a sót, a vaníliarúd kikapart magjait, valamint a reszelt citromhéja...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból palacsintatésztát készítünk. Vagyis összekeverjük a cukrot a tojást, a sót és a langyosra olvasztott vajat. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd kisebb adago...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű