- 30 dkg liszt,
- 25 dkg puha vaj + egy evőkanál lágy vaj,
- 1 ek. ecet (nálam 15 %-os),
- 6 ek. hideg víz,
- csipet só,
- töltéshez ízlés szerint lekvár,
- forgatáshoz vaníliás porcukor,
A vízbe belekeverjük az ecetet. A liszthez hozzáadjuk a 25 dkg vajat, sót és az ecetes vízzel tésztát gyúrunk.
Kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük az evőkanálnyi puha vajjal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Minimum egy-két órára a hűtőbe tesszük (nálam volt 3-4 is). Eredeti recept szerint jót tesz az éjszakai pihenés.
A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A lehűlt, pihentetett tésztát 3-4 mm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk. Csíkokra, majd háromszögekre vágjuk. Mindegyik tésztára lekvárt teszünk és kifli formára feltekerjük, tepsire tesszük. Kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
Kicsit hűlni hagyjuk, majd langyosan vaníliás porcukorba forgatjuk.
Az ecet ízét nem lehet érezni. Javítja a tészta rugalmasságát, nyújthatóságát. Nem kell a tésztába plusz cukor, elég ami a beforgatáshoz szükséges.
A vajat egy lábasban megolvasztjuk, rádobjuk a kockára vágott almát és a fűszereket, majd ráöntjük a vizet. Lassú tűzön, fedő alatt teljesen puhára pároljuk. A mazsolát egy-két...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűTojások fehérjét pici sóval és ecettel kemény habbá verem, mikor már szép fényes és kemény a hab hozzá keverem kevero lapáttal a kókuszreszléket (kozepes keménységu legyen az álaga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat pucold meg, reszeld le a nagyobb lyukú reszelőn, add hozzá az ízlés szerinti fahéjat és a szegfűszeget. Hagyd állni addig, amíg elkészíted a tésztát. A tojásokat üsd...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz