menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós csiga


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
3 dl tej
5 dkg élesztő
10 dkg olvasztott vaj
0,5 tk. só
2 ek. kristálycukor
1 db tojás

A töltelékhez:
10 dkg vaj
12 ek. kristálycukor
10 tk. kakaópor a kenéshez 1 db tojás

Elkészítés:


Télba öntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne.
Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejes masszát, asz olvasztott vajat, és a tojást. Keverjük össze, majd kzedjük el jól összedolgozni, itt fokozatosan adagoljunk még hozzá annyi lisztet és addig dgasszuk, mig lágy tésztát kapunk.
Tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyre téve 40 percig kelesztjük.

Lisztezett deszkára tesszük, és jó nagyra kinyujtjuk.
A töltelékez való cukrot, kakaóport összekeverjük - félretesszük. A vajat megolvasztjuk, ráöntjük a tésztára és egy ecsettel egyenletesen elkenjük rajta. A cukros kakaóval behintjük a vajas felületet.
Jó szorosan feltekerjük, 1,5-2 cm széles szeletekre vágjuk. A csigákat kissé lelapogatjuk.

Sütőpapirral bélelt tepsire tesszük, és 20 percig pihentetjük.
A tetejét felvert tojással megkenjük
200 fokon 10-15 perc alatt szép pirosra sül.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Epres - Epres krémes
Epres - Epres krémes

1. A kiengedett tésztát lisztezett deszkán ketté osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk. 2. Gáztepsibe helyezzük, villával kissé megszurkáljuk, majd 210 fokos, előmelegített sütőben m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Magyarica
Magyarica

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Tiramisu tekercs
Tiramisu tekercs

Lefőzzük a kávét, és beletesszük a cukrot elolvadni, majd bele keverjük a rumaromát. A pudingot a zacskón található leírás szerint megfőzzük, majd a lábost hideg vízbe állítva leh...

Elkészítési idő: Több mint 60 pe
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Kuglice od kokosa i bijele čokolade s hrskavim iznen
Kuglice od kokosa i bijele čokolade s hrskavim iznen

1. Mlijeko, vrhnje i bourbon vanilija šećer pomiješajte i pustite da zakipi. 2. Dio mlijeka s vrhnjem i bourbon vanilija šećerom odvojite i pomiješajte s Gussnelom u pastu....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk