6 db tojás 6 evőkanál cukor 6 evőkanál meleg víz 6 evőkanál liszt 2 evőkanál keserű kakaópor 1 csomag sütőpor
A tejszínes krémhez:
5 dl tejszín (édes, növényi készítmény) 1 evőkanál zselatin 0.5 kávéskanál vanília aroma
Csokoládés krém:
10 dkg margarin vagy vaj 1 evőkanál víz 15 dkg csokoládé
Bevonat:
1 evőkanál víz 10 dkg margarin vagy vaj 20 dkg étcsokoládé
A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki, külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.
Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos lisztet.
Hirdetés
A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.
Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar elkészül, nem kell neki sok idő.
A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el. A zselatint készítsük el. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.Verjük kemény habbá.
Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, egy adag krémet egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.
Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni!
Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.Tálalásig tartsuk hűtőben, és könnyebb lesz szeletelni, ha már megdermedt és a vékony kést is meleg vízbe mártjuk. Én a tetejére szórtam egy kis kókuszreszeléket
Habosra keverjük a cukrot a margarinnal, majd apránként hozzáadjuk a többi hozzávalót is. A tésztát 3 felé szedjük, és kettőbe beledolgozzuk a kétféle ételfestéket, a harmadikat p...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűEgy tálban alaposan összekeverjük a puha Ramát a tojásokkal és a cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejszínt, a lisztet, a sütőport,, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük. A cukrot, a kakaóport és az őrölt mandulát összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a habhoz. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 15...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral felvertem, az étolajat hozzáadtam. Egy tálban összekevertem a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a fahéjat, majd hozzákevertem a felvert tojásokhoz....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű