Hozzávalók:
50 dkg sima liszt
30 dkg margarin
1 tojássárgája
tejföl
só
Töltelék:
25 dkg darált dió
12 dkg porcukor
pici fahéj
kevés tej
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.
Az epret mosd meg, csepegtesd le. Néhány darabot tégy félre a díszítéshez, a többit pedig vágd apró darabokra. Rakd a tejfölhöz a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéja...
Elkészítési idő: 20perc +4 óra h Nehézség: Könnyű1. A vajat, a kávét, a mézet és a fahéjat összekeverjük és megkenjük vele a félkész pizzatésztát. 2. A megmosott és feldarabolt gyümölcsöket szépen elrendezzük rajta, és meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a cukrot és a tejet, a tojást és a vaníliakivonatot. Tegyük hozzá a túrót, keverjük össze. Egy tepsit vékonyan vajazzunk ki. A sütőt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tojások sárgáját kikeverjük, a cukorral. 2. A fehérjét nagyobb tálba habbá verjük. 3. Ha kemény akkor beleöntjük a kikevert sárgáját, lisztet, sütőport és a vizet. Öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű