Hozzávalók:
50 dkg sima liszt
30 dkg margarin
1 tojássárgája
tejföl
só
Töltelék:
25 dkg darált dió
12 dkg porcukor
pici fahéj
kevés tej
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.
Előkészítés A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és előkészítünk egy sütőpapírral fedett sütőlemezt. Elkészítés A krémsajtot, a vajat és a cukrot gépi vagy kézi habverővel habosra ke...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a szalalkálit. A tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral. Hozzáöntjük az olvasztott zsírt és összegyúrjuk a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű