- 25 dkg darált mák
- 4 ek. eritrit
- 1 db alma
- 2 dl víz
- 3 db tojás
- szilva (vagy egyéb idénygyümölcs)
A mákot az eritrittel és a reszelt almával összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és egyenként a tojásokat is. A tésztát egy szilikonos vagy kibérelt tepsibe simítjuk és a tetejét 1/4 szilvákkal vagy 1/2 aszalt szilvákkal kirakjuk (vagy 2 marék éppen kapható friss idény gyümölccsel).
Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30 percig sütjük.
Csak kihűlés után szeleteljük fel és hűtőben tároljuk!
A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk. A sárgáját az eritrittel és a kókuszzsírral felverjük, beleöntjük a túrót, a joghurtokat, a zabpelyhet, a citromlevet és héjat. Robo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, cukrot és a vanillincukrot habosra keverjük, majd a tojást hozzáadjuk és végül beleszitáljuk a lisztet. Állandó keveréssel hozzáadjuk a többi hozzávalót, míg egy gyenge si...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű