6 tojás
20 dkg cukor
15 dkg vaj
20 dkg liszt
1 sütőpor
1 nagyobb citrom reszelt héja és leve
tojás
15 dkg cukor+25 dkg cukor
1 citrom leve és reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg margarin,
50 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
Citrom mázhoz: 25 dkg porcukor, citromlé
A tésztához a szobahőmérsékletű vajat, lassanként adagolva a cukrot kikeverem,
- egyenként hozzákeverem a tojás sárgákat,
- mindenikkel alaposan kikeverve,
- majd hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet,
- a citrom levét és héját,
- végül a tojásfehérjék keményre felvert habját.
Közepes méretű sütőpapírral bélelt tepsibe (34x22cm) tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben, megsütjük.
Nekem 30 perc, de függ a sütőtől
A mázhoz
- a porcukrot a citromlével, megnedvesítjük, és addig kavarjuk, míg sűrű, bevonásra alkalmas lesz.
Rásimítjuk a forró tésztára,
Nem várjuk meg, hogy egészen megszáradjon a máz, mert akkor törni fog a máz, pogácsaszaggatóval félholdakat, vagy linzer kiszúróval különböző formákat vágunk a tésztából.
Adhato tort dio a tetejere, csokival bolonditva is.
Főzz egy adag(2dl) erős gyümölcsteát(én 2db filtert tettem a 2 dl-be)ízesítsd meg intenzíven(több eritrit,több citromlé mintha teát innál)majd olvassz fel benne 25g zselatint,mehet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásfehérjét a cukor felével és a csipet sóval kemény habbá verjük. 2. A tojássárgáját a maradék cukorral keverjük habosra. 3. A habos tojássárgájához hozzáadjuk a kukorica...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KözepesElkészítés: A puha vajat kikeverjük a cukorral, citromlével és a tojássárgával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgás masszához adjuk a sütőporos lisztet, majd a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrni, keleszteni. Kb. 1 óra múlva újra gyúrni, 30 percig pihentetni. Újra gyúrni, kisujjnyi vastagra nyújtani, kiszaggatni, konyharuhával letakarni, ha szépen megnőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű