menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés sütemény GM


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


4 tojás
10 dkg cukor
15 dkg puha vaj
40 dkg gesztenyepüré
15 dkg darált mandula
1 csipet só
késhegynyi őrölt fahéj

Elkészítés:


A sütőt 150 fokra felmelegítjûk, közben vajjal kikenjük a formát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét sóval kemény habbá verjük és beleszórunk egy pici cukrot. A vajat a maradék cukorral, tojássárgájával és a fahéjjal krémesre keverjük. Hozzáadjuk a gyesztenyepürét, összekeverjük. A mandulát beleforgatjuk a tojáshabba. A tésztát a formába öntjük és légkeverésen 150 fokon 50 percig sütjük.

Gesztenyés sütemény GM

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gluténmentes, Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Raffaello szelet
Raffaello szelet

elkészítés A tojásfehérjéket a cukorral, sóval felverjük kemény habbá, majd a lisztet, a sütőport és a kókuszt hozzákeverjük. Egy kb 27 x 35 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, b...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Isler
Isler

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután 5 mm vastagságúra kinyújtjuk és korongokat szaggatunk ki belőle, majd sütőben 10 perc alatt megsütjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Felhő szelet
Felhő szelet

A tésztához a vizet a zsírral felforraljuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Összefőzzük, 15-20 percig állni hagyjuk. Utána a 6 tojást egyenként belekeverünk. Két lapot sütünk 38 × 23...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Meggylekváros túrós csokoládés szelet
Meggylekváros túrós csokoládés szelet

A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy kb 12 * 30 cm - es formába sütőpapírt vágunk. A tésztához habosra keverjük a tojást a cukorral, majd hozzáadjuk a vajjal összeolvasztott csokolá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk