15 dkg vaj
- 7,5 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 8 dkg darált mandula
- csipetnyi konyhasó
Hozzávalók a forgatáshoz:
- 2 csomag Bourbon vaníliás cukor
- 5 dkg porcukor
A feldarabolt vajat a cukorral, a liszttel, a sóval, és a mandulával dolgozzuk össze nyújtható tésztává. Fóliába csomagolva tegyük egy éjszakára hűtőszekrénybe. Másnap a tésztát kisebb adagokban formázzuk vékony rudakká, és vágjuk kb. 6 cm-es darabokra.
A tésztadarabokból formázzunk kifliket, tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 190 fokon süssük őket kb. 10-12 percig.
A vaníliás cukrot keverjük össze a porcukorral, és miután megsültek a kiflik, még forrón forgassuk bele őket.
A forgatáshoz szánt kókuszreszelék kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk és diónyi gombócokat formázunk belőlük. Egy pillanatra mindegyik golyót vízbe mártjuk és a kókuszreszelék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz áfonyán kívül minden alapanyagot egy tálba teszünk és összekavarjuk. Ha a tészta csomómentes, belekeverjük az áfonyát is. A tésztát elosztjuk két kiolajozott bögrében és a mikro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet nagy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, valamint a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a sütemén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű