30 db babapiskóta
2 adag kávé
Cukor, ízlés szerint
Fél deci Rum
5 tojás
500 gramm mascaspone
kakaó
Lefőzök két adag kávét, hozzá keverek kb 3 kiskanál cukrot, fél deciliter rumot.
A tojások fehérjét és sárgáját külön választom.
Felverem először a fehérjét, kemény habbá.
Utána a sárgájához hozzá teszek 3 evőkanál porcukrot, majd habosra kevertem, hozzá keverem az 500 gramm mascasponet. Ezután bele keverem óvatosan a tojásfehérje habot.
A babapiskótákat egyesével beleforgatom a kávéba, majd sűrűn kirakom vele az edényem alját. Most tortaformába csináltam. Ráöntöttem fele krémet, újra kávés babapiskóta következik, majd a maradék krém.
Hűtőszekrénybe teszem, 6-8 órára, hogy szilárduljon, majd a tetejét megszórom kakaóval.
Mindig hideg, hűtőből kivett tojással dolgozok.Először mindig a tojás fehérjét verem fel, mert utána lehet keverni a sárgáját is. Viszont ha a sárgájából kerül a fehérjébe, az nem keményedik meg.
Az alsó részhez a lisztet dagasztótálba tesszük. A közepébe kis fészket képezünk ki. Beletesszük a cukrot. Rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel. Hagyjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn az almát nem párolom, csak cukrozom, fahéjjal ízesítem, állni hagyom, majd jól kicsavarom. Az első tésztalapra zsemlemorzsát szórok, rásimítom a kinyomkodott almát, befedem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kalácssütőt margarinnal kikenem és morzsával meghintem. A tojásokat a cukorral, az olvasztott margarinnal kikeverem krémesre és kétfelé veszem. Az egyik sárga citromos massza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kávéporokat kikeverjük a meglangyosított tejjel. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk egy 28x40 cm-es zsírozott, lisztezett tepsiben, 190 °C-on, kb. 25 perc alatt. Tűpróbával...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes