4 db tojásból piskóta
5 dl epres joghurt
7 evőkanál cukor
25 gr zselatin
3 dl tej
2 csomag habpor
10 dkg eper
A tetejére:
40 dkg eper
2 csomag tortazselé
4 evőkanál cukor
1 db citrom leve
1 dl málnaszörp
4 dl víz
A joghurtot, a cukrot és a zselatint összekeverjük,
majd kéz melegre langyosítjuk. Amíg hűl, a habport a tejjel
habosra keverjük, beledaraboljuk a 10 dkg epret, és az egészet
összeforgatjuk. A piskótalapot tortaformába tesszük, az oldalát
vajjal kikenjük, majd ráöntjük a joghurtos habot. Hűtőbe tesszük dermedni.
Felszeljük az epret, és elkészítjük a zselét: a hozzávalóit összekeverjük
és felforraljuk. A dermedt tortára sorakoztatjuk az epret,
majd bevonjuk a zselével. Tálalás előtt legalább 2 óra hosszára
hűtőbe tesszük. Kivi és ananász kivételével bármilyen gyümölccsel
elkészíthető.
A tojásokat ketté választjuk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Egy másik tálban a sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük, majd a habhoz adj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Először az almát megpucoljuk, lereszeljük majd kb. 15 perc alatt puhára pároljuk Ízlés szerint cukrozzuk és belekeverjük a fahéjat. 2 A margarint a lisztben elmorzsolom, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a porcukorral, a tojásokkal, a mézzel gőz felett kikeverjük. Még melegen hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és összegyúrjuk. Három cipóra osztjuk, mindhárom cipót egyf...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. a tojást a cukorral elkeverjük 2 hozzáöntjük a többi hozzávalót és csomómentesre elkeverjük 3. kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük (3. lehet úgy is, hogy a tésztát elfelezz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű