4 db tojásból piskóta
5 dl epres joghurt
7 evőkanál cukor
25 gr zselatin
3 dl tej
2 csomag habpor
10 dkg eper
A tetejére:
40 dkg eper
2 csomag tortazselé
4 evőkanál cukor
1 db citrom leve
1 dl málnaszörp
4 dl víz
A joghurtot, a cukrot és a zselatint összekeverjük,
majd kéz melegre langyosítjuk. Amíg hűl, a habport a tejjel
habosra keverjük, beledaraboljuk a 10 dkg epret, és az egészet
összeforgatjuk. A piskótalapot tortaformába tesszük, az oldalát
vajjal kikenjük, majd ráöntjük a joghurtos habot. Hűtőbe tesszük dermedni.
Felszeljük az epret, és elkészítjük a zselét: a hozzávalóit összekeverjük
és felforraljuk. A dermedt tortára sorakoztatjuk az epret,
majd bevonjuk a zselével. Tálalás előtt legalább 2 óra hosszára
hűtőbe tesszük. Kivi és ananász kivételével bármilyen gyümölccsel
elkészíthető.
A tojást a cukorral, a tejjel és az olajjal kikavarjuk. A lisztet és a sütőport is beletesszük, meggyúrjuk a tésztát. Ha ragacsos, adunk hozzá még egy kevés lisztet. Amikor összeál...
Elkészítési idő: 1,5 óraA langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit. Bedagasztjuk,majd duplájára kelesztjük. Ha megnőtt, 4 részre osztjuk, egyenként vékon...
Elkészítési idő: