10 dkg vaj
50 dkg liszt
2 dl víz
25 dkg zsíros margarin/vaj
A puha vajat habosra keverem csipet sóval. Hozzáadom az átszitált lisztet és a langyos vizet, majd összegyúrom. Könnyű rugalmas, kissé puhább tésztát kapok. 20 percet pihen.
Ezután 4 részre osztom.
25 dkg zsíros vajat vagy margarint szintén 4 felé osztok, és a 4 tésztába csomagolok, mint a batyut. Ezután mindegyiket kinyújtom kb 40x 20 cm-es téglalappá, majd feltekerem, mint a beiglit. Pihenés után még egyszer kinyújtom kb 30x15 téglalappá meghajtom, dupla hajtással. Ezután sütöm, vagy lefagyasztom.
A jó öreg klasszikus meggyes piskóta recept egy 15x25 cm-es tepsire. Ha tuti befutó süti receptet keresel, hát megtaláltad! Friss, vagy konzerv meggyel is prímán működik. Nagyon fi...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A tejfölt kikeverjük a lekvárral. Egy szögletes tálat kirakunk kekszel, erre jön a lekváros krém fele, majd újabb adag keksz-krém, és végül keksz zárja a sort. Aki sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtészta hozzávalóit összekeverjük a( lekváron és dión kívűl) -hogy könnyen dolgozható legyen ...ha szükséges tejet adunk hozzá -ketté osztjuk a tésztát -az egyik felét ki...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: Közepes