10 dkg vaj
50 dkg liszt
2 dl víz
25 dkg zsíros margarin/vaj
A puha vajat habosra keverem csipet sóval. Hozzáadom az átszitált lisztet és a langyos vizet, majd összegyúrom. Könnyű rugalmas, kissé puhább tésztát kapok. 20 percet pihen.
Ezután 4 részre osztom.
25 dkg zsíros vajat vagy margarint szintén 4 felé osztok, és a 4 tésztába csomagolok, mint a batyut. Ezután mindegyiket kinyújtom kb 40x 20 cm-es téglalappá, majd feltekerem, mint a beiglit. Pihenés után még egyszer kinyújtom kb 30x15 téglalappá meghajtom, dupla hajtással. Ezután sütöm, vagy lefagyasztom.
Egy tálba kimérjük a lisztet, a vajat, a zsírt, a porcukrot, valamint a sót. Ebben a tálban morzsoljuk össze az összetevőket. Egy másik edénybe belemérjük az élesztőt, a tejet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot az ásványvízbe keverjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük és a cukros vízhez adjuk, jól kikavarjuk. 22 x 35...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a tésztához az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk -a lisztet elmorzsoljuk a vajjal meg a tojásokkal,majd hozzáadjuk a cukrot és az élesztős tejet ,a citromhéjat,csipet sót...
Elkészítési idő: 80 Nehézség: Közepes1. Egy kézi mixer segítségével a tojásokat habosra verjük a cukorral. 2. Beletesszük a kókuszreszeléket, majd addig keverjük, míg a hozzávalók egyenletesen össze nem vegyülnek....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz