Családireceptkönyv.hu

Rizsfelfújt/Rizskoch


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 250 g rizs
- pici só
- 40 g vaj
- 750 ml tej
- 4 tojás
- 40 g 1:4 édesítő
- mazsola (ez elhagyható, ha nem szeretitek, vagy ha cukorbetegséggel, IR-el küzdötök)

A gyümölcsöntet hozzávalói:
- 250 g fagyasztott erdei gyümölcs mix (de használhattok málnát, epret esetleg áfonyát is)
- ízlés szerint édesítőszer

Elkészítés:


◾️A rizst feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi, majd hozzáadjuk a vajat és a sót. Megvárjuk, amíg felszívja a vizet a rizs.
◾️Hozzáadjuk a tejet és puhára főzzük benne a rizst.
◾️A tojásokat szétválasztjuk.
◾️A sárgáját az édesítőszerrel kikeverjük.
◾️A tojásfehérjét habbá verjük.
◾️A sárgájához adjuk a tejberizst.
◾️Óvatosan beleforgatjuk a habot is. Ekkor adjuk hozzá a mazsolát is.
◾️Egy sütőformát vagy kisebb tepsit kivajazunk, és lisztezünk majd beleöntjük a masszát.
◾️A sütőt 175°-ra előmelegítjük és 45 perc alatt megsütjük.
◾️Kicsit várjunk, míg hűl és csak utána szeleteljük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kínálhatjuk még málnaszörppel, lekvárral vagy vaníliasodóval is.

Rizsfelfújt/Rizskoch

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gesztenyés - Gesztenyés kocka - OK
Gesztenyés - Gesztenyés kocka - OK

1. A 6 tojás sárgáját a 6 evőkanál porcukorral, 1 dl olajjal, 6 evőkanál lisztel, fél csomag sütőporral, 2 evőkanál kakaóval, és a 6 tojás felvert habjával összekeverjük és közepes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Meggyes kókuszos keksztekercs
Meggyes kókuszos keksztekercs

A kekszes alap hozzávalóit összegyúrtam, én nem tejjel, hanem meggylével. Összeállítás után egy órára hűtőbe tettem. A meggyet kimagoztam, és szobahőmérsékleten hagytam lecsöpög...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Túrós smarni szilvaöntettel
Túrós smarni szilvaöntettel

smarnihoz A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral, vajjal habosra keverjük, majd hozzádolgozzuk a búzadarát, lisztet, túrót, tejfölt, a reszelt citromhéjat is. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ez a legporhanyósabb, legomlósabb linzer titka!
Ez a legporhanyósabb, legomlósabb linzer titka!

Elkészítés: A sütőport a lisztbe keverjük, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojássárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, majd a lisztes-vajas keverékhez adjuk. Addig gyúrjuk, amí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk