Hozzávalók:
50 dkg dió
50 dkg porcukor
20 dkg zsemlemorzsa
4 tojás fehérje
2 evőkanál kakaó
Szükséges hozzá egy macskapracli készítő forma is.
Ez egy eredeti móri sváb „lagzis” sütemény, csak Móron készítették, még a környék többi településén sem (nem úgy mint a kvircedlit vagy a nuszstanglit, amik szintén nagyon finom sváb sütemények, előbbi borkorcsolya is). Nagyon könnyű elkészíteni, ha van hozzá formánk és könnyen a család kedvence lesz. Összegyúrjuk a száraz hozzávalókat, a végén a tojás fehérjét. A kész tésztát vizes ecsettel kikent formába nyomkodjuk (így könnyen kijön), majd deszkán kiütjük belőle és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 150 fokon sütjük.
Elkészítése: A tésztához a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral, olajjal és vízzel kikeverjük, hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojáshoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 180 fokra. 1. Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, fahéjat, sót. Jól keverd össze, majd add hozzá a darált répát. 2. Egy nagy tálba keverd össze a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a cukorral és sütőporral. A felét egy kivajazott sütőtál aljába szórjuk. Rámorzsoljuk a túrót, megszórjuk citromhéjjal és fahéjjal. A tetejére szórjuk a cuk...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű