60 dkg liszt
30 dkg vaj
10 dkg cukor
kb. 1 dl tej
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
1 teáskanál szódabikarbóna
5 cl rum
só
A töltelékhez: 40 dkg darált dió, 40 dkg nagymama sárbaracklekvárja, 30 dkg cukor
A lekenéshez: 2 tojássárgája
A bevonáshoz: 14 dkg Katica tortabevonó étcsokoládé
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, tojássárgákat, szódabikarbónát, csipet sót és a rumban feloldott cukrot. Jól összedolgozzuk és félretesszük. Elkészítjük a tölteléket: A darált diót, cukrot és a lekvárt összekeverjük. A tésztát három részre osztjuk, és 2 mm vastag, tepsi nagyságú lappá kinyújtjuk. Enyhén vajazott tepsibe simítjuk az első lapot, és elosztjuk rajta a töltelék felét. Erre tesszük a másik tésztalapot és a maradék tölteléket, majd a tetejére ismét tészta következik. Tojássárgájával megkenjük, villával megszurkáljuk és 45 percig pihentetjük. Ismét lekenjük tojássárgájával és 180 °C-os sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük (tűpróbáig!). Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval bevonjuk, és ha a máz megdermedt, 5 x 2 cm-es szeletekre felvágjuk.
A tojásokat +cukrot tejföl sürüségüre felverjük robottal A lisztbe keverjük a sütőport majd kanalanként hozzáadjuk a tojásos keverékhez kivajazott tortaformába vagy egy közepes t...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KönnyűKeverjük össze a lisztet, sütőport, fahéjat, sót, cukrot, majd mehet hozzá a tojást és a reszelt alma. Ha már masszív palacsintatésztára hasonlító tésztát kaptál, takard le a tála...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTedd a hozzávalókat egy aprítógépbe és daráld meg. Keverd addig, amíg a massza összeáll. Nyomkodd a keveréket egy kisebb (22x22) tepsibe és esetleg szórd meg a tetejét a mandulával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárga laphoz a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, pár csepp vizet és robotgéppel kemény habbá verjük. Fakanállal óvatosan beledolgozzuk a tojássárgájákat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes