60 dkg liszt
30 dkg vaj
10 dkg cukor
kb. 1 dl tej
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
1 teáskanál szódabikarbóna
5 cl rum
só
A töltelékhez: 40 dkg darált dió, 40 dkg nagymama sárbaracklekvárja, 30 dkg cukor
A lekenéshez: 2 tojássárgája
A bevonáshoz: 14 dkg Katica tortabevonó étcsokoládé
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, tojássárgákat, szódabikarbónát, csipet sót és a rumban feloldott cukrot. Jól összedolgozzuk és félretesszük. Elkészítjük a tölteléket: A darált diót, cukrot és a lekvárt összekeverjük. A tésztát három részre osztjuk, és 2 mm vastag, tepsi nagyságú lappá kinyújtjuk. Enyhén vajazott tepsibe simítjuk az első lapot, és elosztjuk rajta a töltelék felét. Erre tesszük a másik tésztalapot és a maradék tölteléket, majd a tetejére ismét tészta következik. Tojássárgájával megkenjük, villával megszurkáljuk és 45 percig pihentetjük. Ismét lekenjük tojássárgájával és 180 °C-os sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük (tűpróbáig!). Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval bevonjuk, és ha a máz megdermedt, 5 x 2 cm-es szeletekre felvágjuk.
Mindent összegyúrunk.Már nem ragacsos,sima felületű tésztát kell kapnunk. Kicsit pihentessük és ezalatt készítsük el a tölteléket Töltelék: - 0,5 kg túró - 2 csomag vaníliás cuk...
Elkészítési idő: 1,20 percA tojást kettéválasztjuk és a sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a kókusztejhez, a grízzel együtt és lassú tűzön elkezdjük főzni. Mikor felmelegedett belekeverjük a kó...
Elkészítési idő:Kimérünk 5dkg lisztet, 20dkg vajat, és a gyúródeszkára tesszük. Egy késsel elkezdjük aprítani a vajat, minél apróbb darabokra, és próbáljuk összevegyíteni a vajjal. Ha már késsel n...
Elkészítési idő: 20 perc1. A cukrot a zsírral, a tojássárgákkal habosra keverünk, hozzáadjuk a kakaóport, és alaposan kikeverjük. 2. Beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és a tejet. 3. Az egész mas...
Elkészítési idő: