60 dkg liszt
30 dkg vaj
10 dkg cukor
kb. 1 dl tej
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
1 teáskanál szódabikarbóna
5 cl rum
só
A töltelékhez: 40 dkg darált dió, 40 dkg nagymama sárbaracklekvárja, 30 dkg cukor
A lekenéshez: 2 tojássárgája
A bevonáshoz: 14 dkg Katica tortabevonó étcsokoládé
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, tojássárgákat, szódabikarbónát, csipet sót és a rumban feloldott cukrot. Jól összedolgozzuk és félretesszük. Elkészítjük a tölteléket: A darált diót, cukrot és a lekvárt összekeverjük. A tésztát három részre osztjuk, és 2 mm vastag, tepsi nagyságú lappá kinyújtjuk. Enyhén vajazott tepsibe simítjuk az első lapot, és elosztjuk rajta a töltelék felét. Erre tesszük a másik tésztalapot és a maradék tölteléket, majd a tetejére ismét tészta következik. Tojássárgájával megkenjük, villával megszurkáljuk és 45 percig pihentetjük. Ismét lekenjük tojássárgájával és 180 °C-os sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük (tűpróbáig!). Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval bevonjuk, és ha a máz megdermedt, 5 x 2 cm-es szeletekre felvágjuk.
Elkészítés: Vajazzunk ki egy 10×15 cm-es formát, majd tegyük félre. Egy zárható zacskóba tegyük bele a kekszeket, majd sodrófával törjük össze apróra. Olvasszuk fel a vajat, és ad...
Elkészítési idő:1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. 2. Az epret botmixerrel pépesítsd, majd add hozzá a többi hozzávalót is és gyúrj belőle könnyed tésztát. 3. Készíts diónyi golyókat belőle kb....
Elkészítési idő:1 tojásfehérjét kb. 30-35 dkg porcukorral gyurmázható állagúra kidolgozunk. (Lehet a masszát ízesíteni van.cukorral, pici ledarált kókuszreszelékkel, élelmiszer színezékkel megfe...
Elkészítési idő:A hozzávalókat keverni. Formázható masszát kapunk, ha mégsem, nyugodtan sürithetjük liszttel és reszelékkel vagy higithatjuk olajjal és vizzel. Nem egy tojásos massza, de szépen fo...
Elkészítési idő: