menu

Családireceptkönyv.hu

Diétás somlói


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 cs főzős vaníliás puding
1 cs főzős csokipuding
6 ek xilit
durvára vágott, cukrozott dió
rumaroma
+ zabkorpás piskóta

Elkészítés:


Készítek egy zabkorpás piskótát
Míg a tészta sül, egymás után elkészítem a pudingokat. Csomómentesre keverem a pudingport a cukorral és a tejjel. 700 watton 2,5 percre beteszem a mikróba, akkor megkeverem, és újabb 2,5 percre visszateszem.
Egy tálba alulra öntöm a vaníliás pudingot, rádarabolom a sütit, meglocsolom a rumaromával, arra szórom a cukros diót, végül a csokipudingot is ráöntöm. Mikor eléggé kihűlt, beteszem a hűtőbe.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Néró sütemény
Néró sütemény

A vajat a porcukorral és kevés liszttel habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat, a megmaradt lisztet, végül a kakaóport. Habzsákba töltjük a masszát, és 5 cm-es rud...

Elkészítési idő: 45perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós rózsa sütemény
Túrós rózsa sütemény

-Egy keverőtálba tegyük bele a túrót, a megolvasztott margarint, a cukrot, a vanillint, a sót és a két tojás sárgáját. Folyamatos keverés mellett apránként, szitálva adjuk hozzá...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: josagm
Bögrés grízes
Bögrés grízes

A vajat és a tejet összeolvasztjuk mikrohullámú sütőben, majd fel is forrósítjuk, és a grízt vékony sugárban adagolva, állandó keverés mellett belekeverjük. Én turmixgéppel szoktam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós, tejfölös
Diós, tejfölös

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, négy részre osztjuk, és lisztezett munkafelületen négy azonos méretű, 3-4 mm vastagságú lapot nyújtunk belőle. Sütőpapírt terítünk egy sütőlapra,...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk