♥ MACARON:
80 g őrölt mandula
120 g porcukor
2 nagy tojásfehérje
50 g kristálycukor
pár csepp ételfesték
♥ KRÉM:
100 g fehér csokoládé
30 ml tejszín
1 kiskanál citromlé
1 evőkanál citrom héja
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadagolva a kristálycukrot. Adjuk hozzá a reszelt citrom héjat és az ételfestéket is. A porcukrot az őrölt mandulával egy tálba szitáljuk, jól összekeverjük. Majd óvatosan forgassuk bele a porcukros mandulát a tojáshabba, ne keverjük túl a masszát. Töltsük a masszát egy zacskóba, aminek 2 centis lyukat vágjunk a végére. Sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk köröket.
Min. 30-60 percig szobahőmérsékleten pihentessük a macaronokat. Ha egy ujjal hozzáérünk, és ha a massza már nem ragad az ujjunkra, akkor mehet a sütőbe.
Előmelegített sütőben, 150 °C-on, 13-15 percig sütjük.
A krémhez felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a fehér csokoládét, beletesszük a citrom héjat, és a levét, és addig főzzük, amíg a csoki el nem olvad. Megvárjuk, amíg a krém teljesen kihűl. Ha a macaron -ok kihűltek, óvatosan vegyük le őket a sütőpapírról és a krémmel ragasszunk össze 1-1 darabot.
1. Az élesztőt a langyos, egy teáskanál cukorral elkevert tejbe morzsoljuk, majd felfuttatjuk, és a tészta többi hozzávalójával együtt lágy tésztává dagasztjuk. Szükség esetén adun...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). 3. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz és nedves alapanyagokat külön edényben elkeverjük, majd összedolgozzuk őket. 5 percre félrerakjuk a tésztát pihenni. Ezután bambuszrostlisztes felületen kb. 0,5 cm vasta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat ebben a sorrendben lazán összekeverjük. 2. Bármilyen gyümölcsöt bele lehet tenni. (Nem kell nagyon pontosan mérni.) 3. Egy nagyobb palacsintasütőt beolajo...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz