Hozzávalók: 18 db babapiskóta, 2 dl kávé, 3 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg mascarpone, 4 dl tejszín, 10 g zselatin, 3 dkg csokoládéforgács; a díszítéshez: 1 dl tejszín, 1 dkg csokoládéforgács
Elkészítése: A tojássárgáját fehéredésig kavarjuk a cukorral, felöntjük 2 dl tejszínnel és vízgőz fölött besűrítjük. Hozzáadjuk a feltördelt csokoládét és krémesre kavarjuk. Félrehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk és felmelegítjük, a megmaradt tejszínt pedig felverjük. A kihűlt csokoládés tojáskrémet kihabosítjuk, kanalanként adagolva belekavarjuk a mascarponet, hozzáadjuk a feloldott zselatint és beleforgatjuk a felvert tejszínt végül pedig a csokoládéforgácsot. Egy hosszúkás formába rétegezzük a krémet és a kávéba mártott babapiskótát, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük dermedni, majd tálcára borítjuk és a tetejét felvert tejszínhabban meg csokoládéforgáccsal díszítjük.
A tojásfehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a kávéval elkevert lisztet. 180 fokon 10-15 percig sütjük. A tejszínt, a cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit apró kockákra daraboljuk. A száraz hozzávalókat, a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport, a gyömbérport, a vaníliás cukrot, csipet sót és a sütőport egy nagy tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű