Tészta:
12 dkg vaj
14 dkg porcukor
4 egész tojás
1 cs. vaníliás cukor
reszelt citromhéj
1 csomag sütőpor
12 dkg liszt
2 ek. nem darált mák
8 db felezett őszibarack
25 dkg mascarpone
3 dl tejszín
zselatin
2,5 dl baracklé
1 cs. zsealtinpor
Elkészítés:
A vajat habosra keverem a cukorral, van. cukorral. Majd egyenként hozzáadom az egész tojásokat, mindegyikkel jól kikeverem a tésztát. Utána hozzáadom a mákot, lisztet és sütőport. Összedolgozom. Egy tortaformába teszek sütőpapírt, rárakom a felezett őszibarackot, a vágási felülettel lefelé. Majd ráöntöm a tésztát és 190 fokon kb 30-35 perc alatt készre sütöm. A tortaformából kivéve megfordítom, így a barack kerül felülre. Ha kihűlt, megkenem forró baracklekvárral.
A krémhez felverem a tejszínt, beleforgatom a kikevert mascarponeba, amit egy kanál cukorral és egy ek. citromlével ízesítettem. Majd kevés zselatint adok hozzá, és a baracklekvárra rákanalazom. Szépen elsimítom, behűtöm. Ha már megkötött a krém, akkor a gyümölcsléből és zselatinból elkészítem a gyümölcszselét és langyosan ráöntöm a mascarpone krémre.
A tésztához a darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval és annyi tejjel, hogy könnyen nyújtható masszát kapjunk. A krémhez a lisztet először kevés tejjel csomómentesre kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlap: A darált kekszet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kissé megolvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massza összeálljon....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a cukorral sziruppá főzzük,hagyjuk kihűlni. Majd hozzákeverjük a vajat,a kókuszreszeléket,a tejport. 2-3 órára hűtőbe tesszük, utána golyókat formálunk,aminek a közepébe ma...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű