5tojás sárgáját, 18 dkg cukorral kikeverünk, 2 dkg kakaó, 5 dkg liszt, 1 sütőport teszünk bele, 6 tojás fehérjéből felvert habot adunk hozzá és közepes tepsibe sütjük. Ha kihűlt baracklekvárral megkenjük. 5 tojás fehérjét, 20 dkg cukorral gőz felett keményre verjük, és rákenjük a lekvárra. 13 dkg cukor, 4 e.k tej, 2 dkg kakaó, ebből mázat főzünk, ha kész 20 dkg vajat keverünk hozzá.
Ráöntjük a hab tetejére és szépen elsimítjuk, és ha kihűlt meleg késsel szeleteljük.
A vizet felforraljuk a vajjal és egy pici sóval. Amikor forr, beleöntjük a lisztet, és fakanállal legalább 3 percig keverjük, amíg kicsit megpirul. Nem baj, ha a serpenyő vagy a lá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felsorolt hozzávalókat összekeverjük úgy, hogy sima tészta legyen. Vajazott-lisztezett tepsiben kisütjük. Megtölthetjük pudingos krémmel, lekvárral, tetejét leönthetjük rumos m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat felverjük, hozzáadjuk a tejet, majd a vaníliakivonatot. Alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és sütőport. Habverővel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és a sütőport összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját összekeverjük az olvasztott vajjal/margarinnal, a csipet sóval, a cukrokkal, tejjel és a reszelt citro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű