0,5 liter tej
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál liszt
20 dkg vaj (vagy margarin)
1 csomag csokoládé ízű pudingpor (főzős)
+ 3 kis csomag Albert keksz
és a hempergetéshez kb. 10 dkg kókuszreszelék
A vajat (margarint) megolvasztjuk, majd beleöntjük egy lábasba, hozzákeverjük a cukrot, majd a kakaópor és a lisztet, simára keverjük (de még nem a tűzhelyen). Kis tejben simára keverjük a pudingport, majd hozzáöntjük a többi tejet is és az egészet simára keverjük a vajas-cukros-lisztes keverékkel. Ezután az egészet sűrű krémmé főzzük.
A kekszek közé krémet kenünk (először pár kekszet egymásra rakosgatva kenek meg, majd elborítom és úgy krémezem tovább, egyenként ragasztgatom a többihez). A maradék krémmel kívül is körbekenjük a rudat, majd meghempergetjük kókuszreszelékben,vagy darált kekszben.
Fóliába csomagoljuk és 3-4 órára a hűtőbe tesszük, hogy a keksz jól átpuhuljon.
. Tálaláskor ferdén szeleteljük, hogy szép csíkos legyen.
A tepsi aljába sütőpapírt terítünk, a sütőt 180 fokra melegítjük. A vajat a cukrokkal kikeverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat és a tojások sárgáját, jól összedolgozzuk, majd a liszte...
Elkészítési idő:A vajat felkockázom, a tejjel, vízzel, sóval és cukorral együtt egy vastag aljú lábosban felteszem közepes lángra, és lassan felforralom. A sütőt közben előmelegítem 200 fokosra. L...
Elkészítési idő:Először a töltelékeket készítjük el, az alábbi módon. Mindkettő ugyanolyan formán készül csak az ízesítése tér kicsikét el. 0,5dl tejet felforrósítunk és elkeverjük benne az 5dkg...
Elkészítési idő: