0,5 liter tej
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál liszt
20 dkg vaj (vagy margarin)
1 csomag csokoládé ízű pudingpor (főzős)
+ 3 kis csomag Albert keksz
és a hempergetéshez kb. 10 dkg kókuszreszelék
A vajat (margarint) megolvasztjuk, majd beleöntjük egy lábasba, hozzákeverjük a cukrot, majd a kakaópor és a lisztet, simára keverjük (de még nem a tűzhelyen). Kis tejben simára keverjük a pudingport, majd hozzáöntjük a többi tejet is és az egészet simára keverjük a vajas-cukros-lisztes keverékkel. Ezután az egészet sűrű krémmé főzzük.
A kekszek közé krémet kenünk (először pár kekszet egymásra rakosgatva kenek meg, majd elborítom és úgy krémezem tovább, egyenként ragasztgatom a többihez). A maradék krémmel kívül is körbekenjük a rudat, majd meghempergetjük kókuszreszelékben,vagy darált kekszben.
Fóliába csomagoljuk és 3-4 órára a hűtőbe tesszük, hogy a keksz jól átpuhuljon.
. Tálaláskor ferdén szeleteljük, hogy szép csíkos legyen.
1. A tészta hozzávalóiból omlós tésztát készítünk - olyat, amely könnyen kezelhető és jó nyújtható (ne legyen se lágy, se kemény), majd folpackba csomagolva 20 percre a hűtőbe tess...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: KönnyűA tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A mézet és a vajat kicsit összemelegítjük, és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom, annyi tejfölt teszek hozzá, hogy jó nyújtható tésztát kapjak. Legalább egy órát letakarva pihentetem, addig elkészítem a tölteléket. A tojásfehér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, kicsumázott, darabokra aprított körtéket befőzőlábasba rakom, ráöntöm a bort, beleszóróm a szegfűszeget és pépessé főzöm. Átpasszírozom és a lábasba visszatéve rászó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű