0,5 liter tej
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál liszt
20 dkg vaj (vagy margarin)
1 csomag csokoládé ízű pudingpor (főzős)
+ 3 kis csomag Albert keksz
és a hempergetéshez kb. 10 dkg kókuszreszelék
A vajat (margarint) megolvasztjuk, majd beleöntjük egy lábasba, hozzákeverjük a cukrot, majd a kakaópor és a lisztet, simára keverjük (de még nem a tűzhelyen). Kis tejben simára keverjük a pudingport, majd hozzáöntjük a többi tejet is és az egészet simára keverjük a vajas-cukros-lisztes keverékkel. Ezután az egészet sűrű krémmé főzzük.
A kekszek közé krémet kenünk (először pár kekszet egymásra rakosgatva kenek meg, majd elborítom és úgy krémezem tovább, egyenként ragasztgatom a többihez). A maradék krémmel kívül is körbekenjük a rudat, majd meghempergetjük kókuszreszelékben,vagy darált kekszben.
Fóliába csomagoljuk és 3-4 órára a hűtőbe tesszük, hogy a keksz jól átpuhuljon.
. Tálaláskor ferdén szeleteljük, hogy szép csíkos legyen.
Összekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a kakaót, majd kikeverjük a vajjal. Összedolgozzuk a zabpehellyel, a rummal és a feketekávéval, majd egy napig állni hagyjuk. A masszá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMegolvasztjuk a vajat. Összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a mézzel, a tojással és a reszelt citromhéjjal. Elkeverjük a lisztet a sütőporral, és a tejjel váltakozva a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keverjük össze a porcukorral, egy csipet sóval és az olvasztott vajjal. Ezután keverjük hozzá a kakaóval összekevert lisztet, majd apránként annyi szénsavas ásványv...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűA vizet feltesszük melegedni a vajjal, amikor elolvad keverjük bele a cukrot és a csokit. Kevergessük 2-3 percig majd keverjük bele a kakaóport is. 2. Közben a kekszet törjük n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű