13 dkg. zabpehelyliszt
13 dkg darált dió
0,5 kk. fahéj
1 sütőpor
3/4 tk. só
22 dkg. vaj
10 dkg. cukor (nálam ennyinek megfelelő stivia)
1 tojás
egy vaníliarúd belseje vagy vaniliás cukor
40 dkg. sült sütőtök
10 dkg. csokicsepp.
1. A sütőtököt feldaraboljuk, tepsibe tesszük és a sütőben puhára sütjük. Kihűtjük, majd villával a tökhúst összetörjük.
2. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
3. Egy kb. 20×35 centis tepsibe sütőpapírt vágunk.
4. Egy tálban összekeverjük a lisztet,diót a fahéjat, a sütőport és a sót.
4. A vajat és a cukrot krémesre keverjük, beleütjük a tojást, majd a sütőtökpürét is hozzáadjuk.
5. A sima krémhez kanalanként hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, s végül a csokoládé-cseppeket.
6. A masszát az előkészített tepsibe öntjük és 35-40 percig sütjük.
Sima liszttel is készíthető.
Nincs sütőtök íze! :)
A keksz felét daráld le, a másik felét tördeld kisebb darabokra. Öntsd egy lábosba a tejszínt, és kis lángon olvaszd meg benne az étcsokoládét. Add hozzá a vajat, a cukrot, a rumar...
Elkészítési idő: 20 percFogyasztás előtt 1 nappal el kell készíteni, hogy kellően megpuhuljon. Az élsztőt felfuttatom kevés langyos tejjel, a lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd összegyúrom a többi h...
Elkészítési idő: