13 dkg. zabpehelyliszt
13 dkg darált dió
0,5 kk. fahéj
1 sütőpor
3/4 tk. só
22 dkg. vaj
10 dkg. cukor (nálam ennyinek megfelelő stivia)
1 tojás
egy vaníliarúd belseje vagy vaniliás cukor
40 dkg. sült sütőtök
10 dkg. csokicsepp.
1. A sütőtököt feldaraboljuk, tepsibe tesszük és a sütőben puhára sütjük. Kihűtjük, majd villával a tökhúst összetörjük.
2. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
3. Egy kb. 20×35 centis tepsibe sütőpapírt vágunk.
4. Egy tálban összekeverjük a lisztet,diót a fahéjat, a sütőport és a sót.
4. A vajat és a cukrot krémesre keverjük, beleütjük a tojást, majd a sütőtökpürét is hozzáadjuk.
5. A sima krémhez kanalanként hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, s végül a csokoládé-cseppeket.
6. A masszát az előkészített tepsibe öntjük és 35-40 percig sütjük.
Sima liszttel is készíthető.
Nincs sütőtök íze! :)
A tojásokat a liszttel, tejjel, cukorral, csipet sóval és kis vaníliás cukorral sima híg tésztává keverjük. (tejjel tovább hígíthatjuk a ha túl sűrű) Kivajazott tepsibe öntjük a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos, kristálycukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit és bedagasztjuk, majd a duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt 3, vagy 4 ré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNe ne kapcsold be a sütőt, most nem lesz rá szükséged. A keményítőt keverd össze a 4 evőkanál cukorral és adj hozzá egy bögre tejet, folyamatosan kevergesd, hogy sima legyen. A mar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLap: A hozzávalókból gyúrjunk egy félkemény tésztát úgy, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, és a szódabikarbónát a lisztbe keverjük el. A gyúrt tésztánkat osszuk el 4 felé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű