5 tojas
5 evk liszt
5 evk cukor
a kremhez
3 dl tejszin 30% os
1cs habfixalo
1kiskanal vanilia eszencia
1 tojas sargaja
3 evk porcukor
a bevonathoz
80 dkg porcukor
citromle
par csepp sarga etelfestek
a tojasokat kette valasztjuk (piskotat keszitek)
sutopapirral belelt kozepes tepsibe simitjuk 180c fokon elomelegitett sutoben kb 25 percig sutjuk .
racsra teve kihutjuk.
es leszedjuk rolla a sutopapirt ..
a hideg tejszint a habfixalovak kemeny haba verjuk .hozza adjuk a vanilia eszenciat .a tojas sargajat .a por cukrot.es osszekeverjuk .
a piskota lapokat 3 egyforma vastag laoda vagjuk .ket lapot megkenunk a kremmel .es egymasra teszuk .befedjuk a harmadik lappal es a hutobe teszuk lehulni.
eles kessel korbe vagdossuk a szeleit .
5×5 cm es kockakra daraboljuk .
a porcukrot keverotalba szitaljuk
anyi citromlevet ontunk ra .h suru folyos cukormazat kapjunk es par csepp etelfestekkel szinezuk .
egy mignont a kezunbe veszunk .az edeny folott egy kiskanallal meglocsoljuk a sarga cukormazzal.
ugy h a tetehet es mind a negy oldalat beboritsa a maz .
finoman megrazogatjuk .h a felesleges cukormaz lecsepegjen.
racsra vagy talcara teszuk .hutoben hutjuk
A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a vaniliás cukrot, majd az így kapott keveréket elmorzsoljuk a margarinnal. Ezt követően hozzákeverjük a tojások sárgáját. Ezekből esetleg elh...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KözepesA cukrot habosra keverjük a tojásokkal, közben hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint és a folyékony mézet, majd a tejet is beleöntjük. A lisztet alaposan elkeverjük a sütőporral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 1+2+3+4+5 habosra keverjük és elvegyítjük a lisztben elkevert sütőporral. Zsírozott lisztezett tepsiben készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egyforma kockákra s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A tojásokat szétválasztom. A tojássárgáját a vaníliás cukorral és a porcukorral robotgéppel habosra keverem, majd hozzáadom a túrót és a tojásfehérjét. Jól összedolgozo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű