15 dkg margarin + 2 dkg a kenéshez
25 dkg liszt
2 tojás
12,5 dkg cukor
10 dkg aszalt áfonya
10 dkg kandírozott citrom és narancshéj és aszalt sárgabarack
0.3 dl rum
1 narancs reszelt héja
1 dl tiszta 100%-os narancslé
A lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport, a cukrot és összekeverjük.
A margarint meglangyosítjuk,/kissé olvadjon meg/, és hozzáadjuk a lisztes keverékhez a tojással, a likőrrel, és a narancslével együtt.
Kikeverjük a masszát.
A végén hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket és a narancs lereszelt héját is. Ismét keverünk rajta egyet, hogy a gyümölcsök elvegyüljenek benne.
Egy gyümölcskenyér /őzgerinc/ formát vastagon kikenünk a 2 dkg. margarinnal, majd liszttel meghintünk és bele töltjük az elkészült tésztát.
Előmelegített sütőben, 160-170 C fokon, kb. 40 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
Ha esetleg pirulna a teteje, akkor fóliával letakarjuk, úgy sütjük tovább.
Mikor megsült, a formában hagyjuk kihűlni, majd késsel meglazítva az oldalait, tálra borítjuk.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tojásokat kettéválasztottam, először a fehérjéket vertem habbá Bosch MUMban. Ezután beletettem a sárgákat is, erirtit-xilit keveréket, meg szépen az összes száraz, majd nedves hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét habbá verjük, és belekeverjük a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük a piskótához hasonlóan. A krémhez a tojássárgát a pudinggal és a tejjel sű...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA banánt villával összetorni es a többi hozzávalót belekeverni. Sutopapirra kis halmokat rakunk egy kanállal amit utana kicsit kilapitunk, hogy keksz formát kapjunk. 180 foko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szoba-hőmérsékletű Ramát, a tojássárgákat és a kristálycukrot a csipet sóval habosra keverem, majd hozzáadom a tejet, azzal is jól kikeverem, kanalanként hozzáadom az átszitált l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű