15 dkg margarin + 2 dkg a kenéshez
25 dkg liszt
2 tojás
12,5 dkg cukor
10 dkg aszalt áfonya
10 dkg kandírozott citrom és narancshéj és aszalt sárgabarack
0.3 dl rum
1 narancs reszelt héja
1 dl tiszta 100%-os narancslé
A lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport, a cukrot és összekeverjük.
A margarint meglangyosítjuk,/kissé olvadjon meg/, és hozzáadjuk a lisztes keverékhez a tojással, a likőrrel, és a narancslével együtt.
Kikeverjük a masszát.
A végén hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket és a narancs lereszelt héját is. Ismét keverünk rajta egyet, hogy a gyümölcsök elvegyüljenek benne.
Egy gyümölcskenyér /őzgerinc/ formát vastagon kikenünk a 2 dkg. margarinnal, majd liszttel meghintünk és bele töltjük az elkészült tésztát.
Előmelegített sütőben, 160-170 C fokon, kb. 40 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
Ha esetleg pirulna a teteje, akkor fóliával letakarjuk, úgy sütjük tovább.
Mikor megsült, a formában hagyjuk kihűlni, majd késsel meglazítva az oldalait, tálra borítjuk.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Meghámozom almát A reszelő nagyobbik lyukú felén lereszelem Az almára locsolom a citrom levét, a fahéjal összekeverem Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat (liszt, dara, c...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: NehézAz 1 dkg kókuszzsír és a csokoládé kivételével egy edényben összemelegítjük az összes hozzávalót. Bocs., a liszteket is a végén adjuk hozzá. 175 fokra előmelegített sütőben sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsön 1/2 csésze szobahőmérsékletű vizet egy kis tálba. Megszórjuk az élesztő a víz felett, és hagyjuk állni körülbelül 5 perc alatt oldódik fel. Keverjük össze a rövidülés, a cu...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: Könnyű