- 1 db szikkadt kalács felkockázva,
- 1 l tej,
- 10 dkg kristálycukor,
- 2 cs. vaníliás cukor,
- 5 dkg vaj,
- 4-5 tojás,
- 5-6 db alma reszelt alma,
- 30 dkg darált dió,
- 1 citrom reszelt héja,
- őrölt fahéj,
- 1 maréknyi mazsola,
- sárgabaracklekvár,
Felmelegítjük a tejet, habverővel alaposan elkeverjük benne a kétféle cukrot, a vajat és a tojások sárgáját (a szokásos csipet só most nem kell bele). Jó édesnek kell lennie, és csak annyira melegnek, hogy a vaj elolvadjon, nem szabad felforralni. A kalács szeleteket megmártjuk benne (ne áztassuk, nem kell tocsogósnak lennie), majd egy vastagon kikent tepsi aljára egy sorban lerakjuk. Rátesszük a reszelt alma felét egy rétegben, fátyolszerűen meghintjük egy kis lyukú szűrő segítségével cukrozatlan őrölt fahéjjal. Rászórjuk az összes cukrozatlan darált diót, a lekvárral megcsepegtetjük. Ismét kalácssor következik, alma, fahéj hintés finoman, majd újra kevés diót szórjuk rá, legtetejére a mazsola kerül. Ismét egy kis lekvárt csorgatunk rá hézagosan, majd lefedjük (ha nincs teteje a tepsinek, alufóliát használjunk). 180 fokos sütőben kb. 30 percig, sütjük.
Ez alatt a 4 tojás fehérjéből habot verünk. Amikor már keményedik, hozzáadunk 2 evőkanál lekvárt, így verjük készre. A 30 perc elteltével kivesszük a máglyarakást a sütőből, a habot a tetejére simítjuk, és most már alufólia nélkül sütjük enyhe pirulásig.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle. A kizsírozott lisztezett őzgerincformát kibéleljük a nagyobb tésztával, beletesszük a töl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztó gépbe mérjük bele a hozzávalókat,könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk ami azonnal nyújtható különböző formákat szaggatunk belőle ,sütőpapíros tepsire rakjuk.Előmelegítet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés : gépi habverővel jól keverjük ki a tojást, a cukrot, és a lágy margarint. Adjuk hozzá a tejfölt, majd felváltva a tejet, és a sütőporos lisztet is. A masszát öntsük süt...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűAlapanyagok összekeverése A lisztet, a darát, a sót, a cukrot és a tojást jól elkeverjük. A tejjel pedig addig hígítjuk, míg önthető masszát nem kapunk. Állni hagyjuk min. 10...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű