Családireceptkönyv.hu

Bukta szilvalekvárral és párolt almával töltve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
2 tojássárgája
4 dl tej
4 dkg élesztő
6 dkg vaj
6 dkg cukor
egy csipet só
A bukták lekenéséhez:
olvasztott vaj
Az almás töltelékhez:
1/2 kg alma reszelve
ízlés szerint cukor
ízlés szerint őrölt fahéj
pár csepp citromlé
reszelt citromhéj
1 cs. vaníliás pudingpor

Elkészítés:


Főoldal / Kelt tészták / Bukta szilvalekvárral és párolt almával töltve


Bukta szilvalekvárral és párolt almával töltve

Feltöltő: Vass Lászlóné Kategória: Kelt tészták 0 232 megtekintés


FavoriteElmentem!Elkészítve: 0Print Friendly
Bukta szilvalekvárral és párolt almával töltve
Bukta szilvalekvárral és párolt almával töltve
Hozzávalók:

60 dkg liszt
2 tojássárgája
4 dl tej
4 dkg élesztő
6 dkg vaj
6 dkg cukor
egy csipet só
A bukták lekenéséhez:
olvasztott vaj
Az almás töltelékhez:
1/2 kg alma reszelve
ízlés szerint cukor
ízlés szerint őrölt fahéj
pár csepp citromlé
reszelt citromhéj
1 cs. vaníliás pudingpor
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem


Elkészítés:

Az élesztőt 2dl langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadunk 2 kiskanál cukrot és meleg helyen felfuttatjuk.
Az átszitált lisztet tálba tesszük és hozzáadjuk a vajat, a porcukrot, a 2 tojássárgáját és felfutott élesztőt. Annyi langyos tejjel dolgozzuk össze, hogy a tészta se túl kemény, se túl lágy ne legyen. (Ha elválik az edény falától,akkor jó a tészta állaga.)
Konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Az almát meghámozzuk,és apró lyukú reszelőn lereszeljük. Feltesszük a tűzhelyre párolódni, közben ízlés szerint ízesítjük. (Én fahéjjal, citromlével, cukorral ízesítettem.)
A végén hozzáadjuk a pudingport, amivel összefőzzük, besűrítjük. Ha kész, félretesszük hűlni.
A megkelt tésztát, lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, fele mennyiség közepébe lekvárt teszünk, a másik felébe a kihűlt almás töltelékből halmozunk. Természetesen, ízlés szerint tölthetjük más ízekkel is.
Feltekerjük, és a két végét az ujjunkkal benyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé sorakoztatjuk. A bukták tetejét olvasztott vajjal lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Ebből a tésztából készíthetünk fonott kalácsot, brióst, mákos vagy diós tekercset is

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Amerikai citromkrémes szelet
Amerikai citromkrémes szelet

A tésztának valókat összegyúrjuk. Vajazott, lisztezett tepsibe (gáztepsi) tesszük, és megsütjük. A pudingokat sűrűre főzzük, még forrón belekeverjük a hozzávalókat egyesével és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Raffaello (gríz-, vagy tejszín pudingból)
Raffaello (gríz-, vagy tejszín pudingból)

A pudingot (puding tasakján feltüntetett tejmennyiség felhasználásával) a liszttel a cukorral és a vaníliás cukorral megfőzzük. A vajat elkeverjük 20 dkg kókusz reszelékkel....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Ribizlis sült túrótorta
Ribizlis sült túrótorta

A tészta hozzávalóit a tojás nélkül összemorzsolom, majd a tojással tésztává gyúrom. Kinyújtom és kibélelem vele a 20 cm átmérőjű piteformát. Megszurkálom és a hűtőbe teszem, míg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk