menu

Családireceptkönyv.hu

Update Töltött Csokis Keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:15 db
-85g Update Master Mix
-65g teljes kiőrlésű zabliszt
-145g vaj
-50g tejföl
-35g Update Zero porrá darálva
-1db M-es méretű tojássárgája
-1csipet só
-10g holland kakaópor

Töltelékhez:
-Update Choccc Cream Mogyorókrém

Elkészítés:


1. A tészta hozzávalóit pontosan kimérjük, majd egy tálban összegyúrjuk,addig amíg egy homogén tésztát nem kapunk.
2. Mérlegen lemérjük az összegyúrt tésztát (nekem 400g volt) és megfelezzük.
3.Az egyik kb 200g-os részhez hozzáadjuk a kakaóport és jól összedolgozzuk vele.
4.Ezután mindkét (világos és kakaós) tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük pihenni.
5.Miután kihűtöttük őket, egy kevés Update Master Mixxel megszórt szilikon lapon néhány mm vastagságúra nyújtjuk először a világosat majd a kakaósat is.
6.Tetszőleges méretű pogácsa (én 5cm átmérőjűt használtam) vagy egyéb keksz szaggatóval kiszaggatjuk a korongokat.
7.A kakaós korongot tetszés szerint díszíthetjük, én UPDATE feliratot nyomdáztam rájuk és a széleiket kicsit bevágtam fogpiszkálóval.
8.Majd egy szilikon sütőlappal bélelt tepsiben helyezzük a kekszeket és 180C-os előmelegített sütőben készre sütjük.
9.Amikor megsültek kivesszük és egy süteményes rácsra helyezzük őket és hagyjuk kihűlni.
10.Az Update mogyorókrémből mindegyik világos korongra teszünk egy kávéskanálnyit majd ráhelyezzük a kakaós részt és szimmetrikusan összenyomjuk.(a mogyorókrémet szobahőmérsékleten célszerű tárolni mielőtt betöltjük a kekszeket mert úgy tökéletesen kenhető állagú)
11.Ezután dobozba helyezzük a töltött kekszeket és hűtőbe tesszük.
12.Pihentetés után a kekszek összeérnek és már fogyaszthatjuk is őket bűntudat nélkül.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ch tartalom:
Kb bruttó 17,2g/100g kész termékben
Kb bruttó 5,2g/1db kész kekszben

Update Töltött Csokis Keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Szabadkai palacsinta
Szabadkai palacsinta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos guba torta
Mákos guba torta

A kiflit karikázzuk fel. ( én a karikákat még elfeleztem ) A tejet tegyük fel melegedni, vigyázzunk, hogy ne forrjon fel. A tejhez tegyük a reszelt citromhéjat. A mákot keverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bécsi túrós palacsinta
Bécsi túrós palacsinta

Tojást, tejet, sót kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet mellyel csomómentesre keverjük. Végül az olajat és a szódát is belekeverjük. Az öntethez kikeverjük a hozzávalókat egy habverő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pehelykönnyű túrós pite
Pehelykönnyű túrós pite

A langyos tejben a cukorral futtassuk fel az élesztőt. Gépi habverővel keverjük ki a tojássárgáját a puha margarinnal, szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a sót, és a felfuttato...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk